Categorieën

Tweede nederlaag voor schakers

HOLTEN – Vol goede moed  gingen de schakers maandagavond de wedstrijd tegen Max Euwe uit Enschede tegemoet. Max Euwe staat op de ranglijst slechts 2 matchpunten hoger dan het Aachttal van Holten, er moest dus een goed resultaat gehaald kunnen worden. Gerrit Stevens  speelde op het achtste bord uiteraard zijn favoriete Orang-oetang opening (b4). Hij kwam op beslissend voordeel  toen zijn dame de zwarte stelling binnen kon komen. Gerrit overzag nog wel een mat in drie. Echter met een toren minder gaf zwart op. Gerrit Luggenhorst speelde een van zijn beste wedstrijden van dit seizoen, zette zijn tegenstander vanaf zet één onderdruk, veroverde een stuk, later werd dit een toren en ook nog de partij.

Jan Scheperman, die bekend staat om zijn solide partijen, speelde gisteravond ook weer een mooie pot. Het eindspel waar Jan een vrije rand pion had met nog voor beiden twee pionnen op de andere vleugel zag hij de winst over het hoofd en nam genoegen met remise. Met twee overwinningen en een remise leken de Holtenaren op de winst af te gaan. Maar helaas bleek de koek op en werd er geen punt meer binnengehaald. Bas van Beek, die dit seizoen nog steeds zoekende is naar zijn vorm, rokeerde voor de tweede maal tegen de storm in en ook nu weer kreeg hij het deksel op zijn neus. Dinant van Beek won nog wel twee pionnen van zijn tegenstander, maar kwam onder zware druk te staan.

Hij had misschien nog wel remise kunnen houden toen zijn tegenstander een kwaliteit offerde, Dinant nam het niet aan en verloor de partij. Ton van Oijen was ook niet tevreden over zijn partij, vanaf de opening had hij geen grip op de partij en ook hij verloor. Henk van Beek was de laatste die nog achter het bord zat, maar ook hij verloor in de slotfase de partij nog onverwacht. Dus helaas, na een veel belovende start, ging de wedstrijd toch nog verloren met 2½ – 5½.