Categorieën

Twenhaarsveld mooiste zwembad van Overijssel!

HOLTEN – Afgelopen zondag sloot zwembad Twenhaarsveld de deuren weer voor acht maanden. Dat gebeurde na een succesvolle zomer met ruim 46.000 bezoekers. De kers op de taart voor de badmeesters en –juffrouwen kwam helemaal aan het eind van het seizoen. Want in het laatste zwemweekend werd bekend dat Twenhaarsveld door de website visitoost.nl is uitverkozen tot het leukste openluchtbad van Overijssel. Tweede werden de ‘buren’ Looërmark in Bathmen en derde het Tuindorpbad in Hengelo. Twenhaarsveld heeft volgens de website een mooi groot recreatiebad met duikplanken, een grote familieglijbaan en een kleuterbad met speelelementen.

Tevens beschikt Twenhaarsveld over een riante ligweide met zowel zon- als schaduwplekken. Badmeester Herman ter Harmsel hoorde het nieuws op de laatste vrijdag van het seizen. Een dag die traditiegetrouw wordt begonnen met een gratis ontbijt voor de ochtendzwemmers die meerdere malen per week baantjes trekken voor dag en dauw. Afgelopen jaar waren er nog meer bezoekers dan dit jaar, maar dit was ook een heel goed jaar met 46.000 bezoekers. En morgen is het bad in Rijssen in verband met waterpolowedstrijden gesloten en dan komen er nog wel heel wat bij”, aldus Ter Harmsel.

De spaaractie met Coop Leon Haanstra is volgens Wilco Pinkert, teamleider van de zwembaden in de gemeente, een mooie aanjager voor mensen om een abonnement te kopen. Hetgeen de bezoekersaantallen ook ten goede komt de laatste paar jaar.