Categorieën

Uitleg gemeente over vele campagnes die lopen

HOLTEN – Tijdens de coronacrisis komt er veel informatie op burgers in Holten af. Er zijn verschillende campagnes van verschillende organisaties. Niet alleen op sociale media, maar ook in het straatbeeld. De gemeente legt graag uit welke coronacampagnes er op dit moment zijn. Vanuit de Rijksoverheid lopen er meerdere campagnes. “Deze zijn te herkennen aan het logo van de Rijksoverheid of het beeldmerk ‘alleen samen’. Als gemeente haken wij bij deze campagnes aan. Deze campagnes zijn ook te zien in de gemeentelijke communicatie (website, sociale media, in de informatiepagina)”, aldus de gemeente. De campagne ‘Aandacht voor elkaar’ richt zich op de sociale gevolgen van de coronacrisis. Een campagne waarin we als Nederlanders ‘aandacht voor elkaar’ hebben.

Vanuit (maatschappelijke) organisaties worden er acties georganiseerd om mensen met elkaar te blijven verbinden. Gemeente Rijssen-Holten organiseerde al (samen met andere organisaties) verschillende acties, zoals het corona ‘spreekuur’, de Gebakjesactie en het Belmaatjes project. De campagne ‘Daar doe ik het voor’ richt zich voornamelijk op jongeren. De jongeren leggen uit waarom zij zich aan de maatregelen houden. De gemeente Rijssen-Holten sluit zich hierbij aan met de vraag “Voor wie houd jij 1,5 meter afstand?”. Hierbij roept de gemeente inwoners op om te delen voor wie zij 1,5 meter afstand houden. De Veiligheidsregio Twente heeft de campagne ‘Samen zorgen voor Twente’. De campagne is te herkennen aan de typisch Twentse rode kleur en wijst mensen op de coronamaatregelen. Ook deze campagne is te zien in de gemeentelijke communicatie, omdat Rijssen-Holten onderdeel is van Twente. Lokale campagne specifiek voor het straatbeeld.

In de komende weken worden er in de centra van Rijssen en Holten straatafbeeldingen geplaatst. Deze afbeeldingen zijn bedoeld om inwoners bewust te maken van het eenrichtingsverkeer en het houden van 1,5 meter afstand. Dit is een eigen campagne van de gemeente Rijssen-Holten. En tot slot, Gemeente Rijssen-Holten heeft in het begin van de coronacrisis een eigen campagne uitgevoerd: ‘de Hartjescampagne’. Deze campagne is afgelopen. In het straatbeeld kan men nog wel spandoeken tegenkomen met deze uiting.