Categorieën

Van een eigen Top 200 café tot een kerkdienst op Dijkerhoeksfeest

DIJKERHOEK – Dat het Dijkerhoeksfeest anders wordt dan voordat corona ons land binnendrong; dat is duidelijk. Maar het gaat door en wel op 25, 26 en 27 juni! En zelfs meer dan dat. Het wordt een zéér speciale editie, waarbij alle remmen los gaan binnen de geldende maatregelen van de RIVM. Het programma is helemaal anders dan anders. De grote overeenkomst met andere jaren is dat muziek, gezelligheid en de gemeenschapsband voorop staan.

Het wordt een feest waar heel Dijkerhoek van kan meegenieten, een weekend lang. “Al 127 jaar vieren we het Dijkerhoeksfeest. De 128e keer niet door laten gaan; voor de feestcommissie was dat geen optie. Toch stonden ze wel voor een uitdaging, want hoe stel je een compleet en gevarieerd programma samen voor een weekend vol feestplezier in coronatijd? Een flinke dosis creativiteit en enthousiasme hebben tot een mooi programma geleid”, aldus een woordvoerder.

Vrijdag 25 juni

De vrijdagavond van het Dijkerhoeksfeest wordt steevast ingevuld door het Dijkerhoeks Amateur Toneel (DAT) met een revue. Vorig jaar kwamen zij met iets geheel nieuws als gevolg van de coronamaatregelen: de Dijkerhoekse Kwis! Maar liefst 43 teams gingen fanatiek met de vragen aan de slag. Kennisvragen, doe-opdrachten; alles kwam erin terug. De vele positieve reacties hebben geleid tot de organisatie van een tweede editie van de kwis, die minstens net zo leuk, gezellig en spannend wordt.

Zaterdag 26 juni

De optocht heeft plaatsgemaakt voor iets geheel nieuws, namelijk een Dijkerhoekse drive-through. Een idee van de ouderraad (OR) van de Dijkerhoekse school, waar alle inwoners van Dijkerhoek aan mee kunnen doen. Gezinnen starten in hun eigen auto bij de familie Meijerman aan de Boerendanssteeg en leggen vervolgens een route af door Dijkerhoek, met verschillende, verrassende tussenstops met leuke activiteiten. De route eindigt op de feestweide bij de familie Paalman (het voormalige Bonte Paard). Als de richtlijnen het toelaten kunnen de deelnemers plaatsnemen op het terras en kunnen de kinderen gratis gebruikmaken van de attracties op het terrein. Dat laatste gebeurt onder toezicht van de feestcommissie en Kinderopvang Dijkerhoek.

Om 14.00 uur start het Dijkerhoekse Top 200 café; dé rode draad van het Dijkerhoeksfeest. Sinds 1 juni kan elke Dijkerhoeker stemmen op zijn/haar Top 200! Van alle stemmen die zijn binnengekomen, wordt de lijst der lijsten gemaakt. Deze wordt een week voor het Dijkerhoeksfeest bekendgemaakt. De lijst wordt afgespeeld door diverse lokale dj’s. Van de enthousiaste Klup 53 dj Eddy Reterink tot lokale bekendheden als DJ Beestje en natuurlijk Disco Boontje. In de middaguren is er ook een activiteitenterrein aanwezig voor de kinderen, mits de richtlijnen het toelaten.

In de ideale situatie wordt deze Top 200 ten gehore gebracht op vier unieke terrassen op de feestweide. Bezoekers kunnen dan vooraf voor verschillende tijdsblokken reserveren. Ook is de gehele uitzending via de livestream te volgen vanuit de woonkamer. Het is afhankelijk van de richtlijnen of het mogelijk is vier terrassen te realiseren. De livestream gaat sowieso door.

Zondag 27 juni

De zondag van het Dijkerhoeksfeest begint om 10.00 uur met een openlucht kerkdienst. Ook hiervoor is reservering noodzakelijk. Het belooft een fijne, luchtige kerkdienst te worden met een feestelijk tintje. Een uur later is het mogelijk om op inschrijving deel te nemen aan de work-out van Jony Meijerman. Lekker de zondagochtend fris en actief beginnen. Ook de kerkdienst en work-out zijn via de livestream te volgen.

Om 12.00 uur is de kerkzaal weer volledig omgetoverd tot Top 200 café en wordt verder gegaan met de lijst der lijsten. De Dijkerhoekse brommerclub heeft speciaal voor deze gelegenheid een mooie route uitgezet, met als eindpunt het café. In het begin van de avond wordt afgesloten met dé Dijkerhoekse hit en sluit het Dijkerhoekse Top 200 café dan echt haar deuren. Is het niet mogelijk een terras te realiseren, dan is de Top 200 ook op de zondag alsnog te volgen via de livestream.

“Kortom, het belooft een zeer bijzondere editie van het Dijkerhoeksfeest te worden die we niet snel zullen vergeten! Een editie waarover jaren later nog wordt nagepraat. “Herinner jij je nog dat Dijkerhoeksfeest in coronatijd met de Top 200 en die kerkdienst?” En natuurlijk zeg je dan: “Zeker herinner ik me dat nog, ik was erbij en het was ‘onmeunig gezellig’!”

Via Facebook (@Dijkerhoeksfeest), Instagram (@Dijkerhoeksfeest) en de website www.dijkerhoeksfeest.nl houdt de organisatie Holtenaren op de hoogte van het programma als gevolg van de ontwikkelingen rondom corona.