Categorieën

Vanaf vrijdag afnemende warmte en dikwijls kans op (onweers)buien

Vanaf vrijdag is de tropische hitte op de meeste plaatsen voorbij. Tot en met zondag zijn echter nog wel temperaturen rond of boven 25 graden mogelijk. Ondertussen dagelijks kans op regen- en onweersbuien. Op maandag zijn, met de komst van een hoogtelaag boven het Noordzeegebied, grote hoeveelheden regen mogelijk. De temperatuur zakt terug naar rond 23 graden. Aan de hittegolf komt dan een einde, maar dat zou in het weekeinde onder invloed van bewolking en buien ook al het geval kunnen zijn. Vrijdag is er geregeld zon, maar er is ook bewolking aanwezig. In de middag-namiddag is er grote op regen- en onweersbuien. Er waait een zwakke tot matige wind uit zuidelijke richting.

Tijdens buien kan het lokaal wel harder waaien. Hierbij is wederom kans op hagel, en lokaal veel neerslag. Door de hoge luchtvochtigheid voelt het echter drukkend warm. In vergelijking met de dagen daarvoor is de ergste hitte verdwenen. Het kwik stijgt naar 27-28 graden. Zaterdag hebben we opnieuw te maken met warm en wisselvallig zomerweer met een mix van wolken, perioden met zon en enkele buien. De dag start waarschijnlijk grotendeels droog maar in de middag of namiddag kunnen regen- en onweersbuien ontstaan. Het wordt 26-28 graden, maar door de hoge luchtvochtigheid zal het drukkend warm aanvoelen. De wind waait uit het noordoosten.

Zondag laat de verwachting wederom een wisselvallige dag zien met wolken, zon en later op de dag kans op regen- en onweersbuien. De maxima komen uit op 26-28 graden en door de hoge luchtvochtigheid voelt het drukkend warm. Er staat een matige wind uit zuidoosten. Maandag is er een mix van wolken, zon en enkele regen- en onweersbuien in de namiddag. Het wordt 24-25 graden. Regionaal is er dan nog sprake van een hittegolf. De dagen daarna lijkt de langdurige hittegolf tot een einde te komen. Dinsdag komen de maxima uit op 23 à 24 graden. Er is dan een mix van wolken, zon en enkele buien.

 

Goed weekend!