Categorieën

Veel ophef over plan

Belevingspad in Holten

HOLTEN – Enkele jaren geleden is de visie Heerlijk Holten opgesteld. Vanuit die visie zijn verschillende projecten opgestart en één daarvan is het project ‘Belevingspad’, de verbinding tussen Holten centrum en de Holterberg. In Holten gaat op dit moment een golf van verontwaardiging over deze plannen. D66 Rijssen-Holten is van mening dat de gemeente deze signalen serieus moet nemen. Langs de route aan de Beukenlaan worden twee kunstwerken aangebracht.

“Deze kunstwerken zijn niet alleen eyecatchers, maar zijn ook functioneel aanwezig om te kunnen genieten van het mooie uitzicht langs de route op de Holter Enk en het dorp Holten”, zo staat op de website van de gemeente. En vooral deze kunstwerken zorgen voor veel weerstand bij inwoners van Holten. De speciaal opgerichte Facebookpagina “Geen fratsen aan de Beukenlaan” heeft al bijna 900 likes en de reacties liegen er niet om. “Een duidelijk signaal, waar de gemeente absoluut wat mee moet!”, aldus Herman Klein Velderman, raadslid voor D66.

Kwestie van smaak?
“Kunst en cultuur zijn een belangrijk onderdeel van onze samenleving”, aldus Klein Velderman. “Hoe zou onze maatschappij eruit zien zonder kunst en cultuur? Fantasieloos, kleurloos, emotieloos. Kunst en cultuur vormen de bron van creativiteit en zijn broodnodig in alle sectoren van de maatschappij. En natuurlijk is kunst ook altijd een kwestie van smaak en persoonlijke beleving. Het is dus niet dat we de plannen bij voorbaat afkeuren. Soms moeten mensen ook even wennen aan het idee”.

Vergevorderde plannen
De plannen zijn al in een ver gevorderd stadium en veel is al in gang gezet. Klein Velderman: “Het om die reden maar gewoon uitvoeren gaat ons te ver. Draagvlak en betrokkenheid zijn enorm belangrijk. Je wilt de mensen ten slotte niet met iets opzadelen waar het grootste deel niet op zit te wachten. Ga in gesprek, en stel waar nodig de plannen bij. Dán laat je zien dat de gemeente jou serieus neemt, naar je luistert en dat jij invloed hebt op wat er in de gemeente gebeurt.”

Oproep
Klein Velderman: “In het kader van de stelling die wij onlangs hebben gepubliceerd: ‘de gemeente dat ben ik’, horen wij graag wat de mensen vinden van deze plannen van de gemeente. We roepen iedereen in ieder geval op om via de speciale Facebookpagina ‘Geen fratsen aan de Beukenlaan’ zijn of haar stem te laten horen, voor of tegen, over het plaatsen van