Categorieën

Verlies Blauw Wit ’66

bij koploper D.Z.C. ‘68

HOLTEN – In de uitwedstrijd bij D.Z.C. ’68 in Doetinchem heeft Blauw Wit ’66 geen moment aanspraak kunnen maken op een overwinning. De thuisploeg met een aantal zeer talentvolle spelers, waar onder andere centrumspits ”Zlatan” een voortdurende plaag was voor de Blauw Wit defensie. Op de mooie kunstgrasmat van Sporkpark Zuid kon Blauw Wit ruim één uur de schade beperken tot 1–0. Het laatste half uur werd dan toch de genadeslag toegediend en werd de uitslag uiteindelijk bepaald op een verdienstelijke 3–0 overwinning voor de thuisploeg.

Al vanaf het begin werd het duidelijk dat D.Z.C. ‘68 deze middag een maatje te groot was voor de gasten uit Holten die met een gelegenheidsvoorhoede moesten beginnen vanwege het langdurig gemis (tot einde seizoen) van beide vaste vleugelspelers. Al vroeg in de wedstrijd kon D.Z.C. ’68 op eenvoudige wijze een voorsprong nemen. Een lob over de Blauw Wit verdediging en de te snel uitkomende doelman William kwam voor de voeten van Ricardo Langeweg (Zlatan) die simpel in het vrije doel kon intikken (1 – 0). D.Z.C. ’68, met de wind tegen, was veelvuldig op de Blauw Wit helft te vinden maar de Blauw Wit defensie wist met hard werken en kunst en vliegwerk een uitbreiding van de voorsprong te voorkomen.

Halverwege de eerste helft kroop Blauw Wit tweemaal door het oog van de naald. Eerst werd een twijfelachtig buitenspel doelpunt afgekeurd en vervolgens kwam een bal via de staander in de handen van de op de juiste plaats staande William Kolkman. Naarmate de eerste helft vorderde kwam Blauw Wit toch iets beter in het spel en kon ook enkele speldenprikjes uitdelen. De beste kans kwam even voor rust nog voor Michel Stam die net buiten de 16 meter verwoestend uithaalde maar zijn schot rakelings naast zag gaan. Ook de doorgebroken Remon zag vanaf rechts, op aangeven van Stefan, de bal in het zijnet belanden.

Even na rust, met een straffe wind tegen, was er een kleine kans voor Stefan die, met een schermutseling, zijn inzet via de D.Z.C. doelman naast zag gaan. Halverwege de tweede helft beging Glenn ten Berge een fout op het middenveld te lang te draaien in plaats van de bal direct weg te werken. De 19–jarige Rutger Ebbers kon de bal ongehinderd meenemen en beheerst in de hoek kon scoren omdat de Blauw Wit defensie volledig verkeerd stond door deze vreemde actie op het middenveld. Even voor tijd kon D.Z.C. ’68 dan toch nog de derde treffer noteren uit een voorzet van de linkerflank die door invaller Tim Horstik beheerst werd ingekopt (3–0). Een goede overwinning van D.Z.C. ’68 op een matig presterend Blauw Wit.