Categorieën

Verlies Holtense handbaldames in slotminuut

HOLTEN – Afgelopen zondagmiddag stond de eerste thuiswedstrijd namelijk tegen Klarenbeek op het programma. Vorige week werd de eerste uitwedstrijd tegen Achilles knap gewonnen, dus er was enig vertrouwen op een goed resultaat. Wel misten de Holtense dames om uiteenlopende redenen liefst 4 basisspeelsters. De eerste 5 minuten werd er niet gescoord. Dit kwam onder andere door goed keeperswerk van Jo-Anne Koopman. Daarna nam Holten door treffers van de opbouwers Gitta Bekkernens/Lieke Ebrecht en cirkelspeelster Julia Hanevelt een voorsprong van 7-3. De eerste helft was Holten onder toeziend oog van wedstrijdsponsor -en kledingsponsor Coop Léon Haanstra het betere team en de ruststand van 12-10 gaf dan ook de juiste verhouding weer.

Na de pauze speelde Holten wat minder geconcentreerd. Anita Bieleman scoorde nog wel fraai vanuit de hoek, maar na 5 minuten stond er toch een gelijke stand (13-13) op het scorebord. Klarenbeek nam meer en meer het initiatief en verdedigend stond Holten soms niet goed. Klarenbeek nam dan ook steeds een minimale voorsprong. De scheidsrechter deelde aan beide teams de nodige tijdstraffen en strafworpen uit.

De Holtense strafworpen werden bijna allemaal door uitblinkster Lieke Ebrecht succesvol genomen. Bij de stand 20-21 in het voordeel van Klarenbeek scoorde hoekspeelster Anke Wibbelink enkele minuten voor tijd nog tegen (21-21). In de slotminuut maakte Klarenbeek toch nog de winnende treffer, waardoor de eindstand werd bepaald op 21-22 in het voordeel van Klarenbeek. Gezien het goede spel in de eerste helft had Holten zeker recht op een gelijkspel. Doelpunten Holten: Lieke Ebrecht 7, Julia Hanevelt 4,  Gitta Bekkernens 3, Anne Rechterschot en Marloes Ulfman beiden 2, Anita Bieleman, Pauline Kap, Anke Wibbelink allen 1.