Categorieën

Vierde en vijfde

ronde schaakcompetitie

HOLTEN – Het is dringen aan kop van de interne schaakcompetitie. Na zijn nederlaag in de eerste ronde tegen Piet Ypma heeft Jim Klinge zich goed hersteld met drie overwinningen waaronder in de vierde ronde tegen de toen nog op 100% staande Gerrit Luggenhorst. Gerrit is daardoor zijn voorsprong kwijt geraakt en ook Piet Ypma blijft bovenin meedraaien na zijn remise tegen Martijn Hage.

Andere interessante partijen; Henk van Beek won van oudere broer Bertus en Rick Romp verloor (na groot voordeel) van Hessel Schuurman. In de subtop won Dinant en Bas van Beek van respectievelijk Dick van der Knaap en Ronald Klein Teeselink.

In de vijfde ronde veranderde er niet veel aan de top van de ranglijst. De complete top 8 speelde onderling tegen elkaar remise. In de overige 6 partijen vielen geen puntendelingen te noteren. Henk van Beek die dacht dat hij kon schaken na de overwinning op broer Bertus kon na een half uur alweer de stukken in het doosje doen. Dick van der Knaap leed zijn derde achtereenvolgende nederlaag, ditmaal was Jan Scheperman te sterk.