Categorieën

Vierluik: Team operatie WIND vertrekt 16 september

Na vele maanden van voorbereiding is het dan bijna zover: Het team van operatie WIND staat op punt van vertrek. Met operatie WIND wordt aandacht gevraagd voor spierziektes in het algemeen en SMA in het bijzonder. Onder deskundige leiding van Henny Wibbelink en Henk Markvoort gaan de fietsers Hans Koerkamp, Tonny Schutte en Anton Bronsvoort de uitdaging aan om vanuit de Beuseberg naar de top van legendarische Mont Ventoux in Zuid Frankrijk te fietsen. Een tocht van ruim 1000 kilometer, door 5 landen, waarvoor tien dagen zijn uitgetrokken. Een tocht op spierkracht, in vrijheid én kameraadschap. De Mont Ventoux is dé mythische kale winderige berg met een hoogte van 1909 meter in de Provence in het zuidoosten van Frankrijk.

Jaarlijks staat de berg in het teken van de strijd tegen spierziektes, zoals ALS en SMA. Vorig jaar kregen we in de directe omgeving te maken met de vreselijke gevolgen van de spierziekte SMA, aldus een teamlid. De naam van dit project “operatie WIND” grijpt terug op “operatie BERK” een fietstocht die precies tien jaar geleden plaatsvond. Operatie BERK, een fietstocht van Wit Rusland naar Holten stond in het teken van de Tsjernobyl-kinderen. Vandaar dit project ook omgedoopt is tot “Operatie”. WIND staat voor: meewind, tegenwind, energie én verandering.

Het team hoopt om geld bijeen te kunnen fietsen voor onderzoek naar de spierziekte SMA, zodat we deze ziekte de wereld kunnen uitfietsen. De meeste trainingskilometers zijn gemaakt, de fietsen staan klaar,  de route is uitgestippeld, de tentjes en aardappelen liggen klaar. Kortom het team denkt er klaar voor te zijn. Via de facebookpagina “operatiewind” is het team te volgen, ook tijdens de voorbereiding. Mogelijkheid tot doneren via de website. www.operatiewind.nl  en natuurlijk in het melkbusje die klaarstaat bij het vertrek van de tocht: donderdag 16 september om 9:00 uur op de hoek Russendijk, Menumsweg en Beusebergerweg, waar u van harte welkom bent.