Categorieën

Vijfde Avond4Daagse Holten groot succes

HOLTEN – De organisatie van de Avond4Daagse kan terugkijken op een zeer geslaagd evenement. “Al weer voor het vijfde jaar hebben we de Avond4Daagse af kunnen sluiten met een heel goed gevoel. Met ongeveer 1100 deelnemers zijn we weer dik tevreden. De honderden foto’s die voorbij kwamen op social media lieten alleen maar blije gezichten zien en de weergoden waren ons welgezind!”, aldus woordvoerder Alfred Vermeul. Maandagavond stond in het teken van de Holtense bedrijven. De route liep met name over het bedrijventerrein waar een aantal  bedrijven speciaal voor deze avond hun deuren hadden geopend.

Bij Vrieskoop kreeg iedereen een lekker hapje, vervolgens werden de bedrijven Machinefabriek Frejo, Nido, Infravak en Eurosox Plus aangedaan. Bij ieder bedrijf lag er een kleine attentie voor de deelnemers klaar. De dinsdagavond stond in het teken van de Holtense sportclubs en hadden we ook weer leuke belevenispunten. Het eerste belevingspunt was bij Zozijn. De route liep dwars door het gebouw en de deelnemers werden vermaakt  door een accordeonist. De bewoners van Zozijn  beheerden  de stempelpost, uitgedost in te gekke outfits.  De route liep van daaruit naar Landal GreenParcs en vervolgens naar TC Holten, waar iedereen een gezonde versnapering kreeg van Léon en Marloes Haanstra van de Coop.

Als laatste was VV Holten aan de beurt waar heerlijke ranja werd uitgedeeld. Woensdagavond liep de route over de Beuseberg.  Als eerste werd FysioPro aangedaan. De deelnemers konden een klein spelparcours afleggen (hinkelpad, zaklopen, stapstenen en langlaufen).  Vervolgens kon men bij het Stenen Bankje een flesje Beusebergse lucht halen, verzorgd door buurtvereniging Beuseberg. Door deze gezonde boost kreeg iedereen weer genoeg energie om de weg te vervolgen. En dat was maar goed ook, want bij de MAC mochten de voetjes van de vloer op de accordeonmuziek van ‘Martijn de Polkaman’.  Dorst werd gelest door de Rabobank, zij deelden ranja uit.

Op het erf van de familie Muller kon iedereen een snoepje pakken. Het laatste belevingspunt was bij de familie van Coevorden op het erf. Zij hadden er een waar belevingspunt van gemaakt, oude attributen stonden ten toon gesteld en iedereen mocht het erf over waar men kon genieten van onder andere de kikkerpoel. Kort voor de finish van deze avond kon men nog even door de Hervormde Kerk waar men kon luisteren naar het gerestaureerde Naber-orgel dat vrij recent weer in gebruik is genomen. De woensdagavond was traditiegetrouw ook de avond waarop ondernemers uit Holten op stap gingen en onderweg bij een aantal restaurants genoten van heerlijk eten en drinken bij de plaatselijke restaurants. Dit jaar liep een vijftigtal ondernemers mee. De wandeling ging van start bij Yume. Vervolgens naar Restaurant De Harbarg (camping de Holterberg), Hoog Holten, Bistro de Holterberg en werd er afgesloten bij Banketbakkerij Nijkamp.

Donderdagavond was de slotavond en stond in het teken van ‘Glitter en Glamour’. Menig deelnemer had zich uitgedost  en dat gaf een vrolijk straatbeeld. De meest opvallende verschijning was toch wel Math Willems, die elke dag weer prachtige foto’s maakte. Via het Beukenlaantje werd omhoog geklommen richting Woody’s. Daar kon een glaasje ranja worden genuttigd. Vervolgens  werd de weg vervolgd richting de Heksenweg. Daar stond Fysiotherapie TriFitt Holten de deelnemers op te wachten met een heerlijk, zoete versnapering. De route slingerde verder over de Holterberg naar de Hockeyclub.

Hier kon men ‘ingelijst’ op de foto. Ook dit belevingpunt viel in goede aarde. Aangekomen op Smidsbelt werd iedereen onthaald door speaker Eric Rensen en werd het plein opgeluisterd met geweldige muziek van ‘Reijl & Oosie’.  Zij wisselden het podium af  met DJ Hans Grobben. “Voor iedereen die alle vier avonden had gelopen was er een mooie medaille bij de finish en kon men een hapje halen bij een van de ondernemers op het plein tegen inlevering van een consumptiebon. Samen met  familie en vrienden werd er nog lang nagenoten op het plein. Een zeer geslaagd evenement!!  Hopelijk tot volgend jaar, houd onze facebookpagina  en website in de gaten voor alle info omtrent  de Avond4Daagse 2020”, besluit Alfred.