Categorieën

Vogelschieten Dijkerhoek

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DIJKERHOEK – Afgelopen zaterdagavond vond op de feestweide bij cafe-restaurant Het Bonte Paard het jaarlijkse vogelschietfestijn plaats. Dit evenement geld al sinds jaar en dag als officieuze opening van Het Dijkerhoeks school- en volksfeest dat aankomend weekend wordt gehouden.

De omstandigheden waren ideaal wat betreft weersomstandigheden en ook dit jaar lieten de Dijkerhoekers het niet afweten en kwamen in ruime getale op dit gebeuren af. Of wel als toeschouwer of wel als deelnemer. Bij de senioren waren 61 deelnemers van de partij en bij de junioren vanaf 12 jaar 28.

Schuttersprinses 2013 Laura Smale en schutterskoning 2013 Wim Baltus losten het openingsschot waarna de resterende deelnemers in volgorde van loting hun beurt afwachtten. Wim Baltus schoot met zijn openimngschot bijna de kop eraf maar de jury was kritisch. Het duurde daarna nog enkele schoten voordat die kop een prooi werd voor Stijn Koerkamp.

De vleugels kwamen ook spoedig aan de beurt en werden eraf geschoten door Willy Schoneveld en Wilco Reijlink. Intussen was de jeugd ook op gang gekomen. Zoals gewoonlijk komt de jeugd altijd wat stroever op gang maar als de gang er eenmaak inzit gaat het snel. Achtereenvolgens vielen de kop (Luuk Rensen), linkervleugel (Celien Jansen van de Sligte), rechtervleugel (Jelle Tempelman) en staart (Dennis Klein Teeselink).

Daarna duurde het nog enige ronden voordat Joyce Wechtstapel een eind aan het jeugdfestijn maakte met een wel gemikt schot op de piepschuimen vogel. Joyce mag zich dus schuttersprinses 2014 noemen.

Ondertussen had Henk Beunk zich bij de senioren meester gemaakt van de staart bij het 119e schot. De vogel bleek echter taai te zijn en doorstond bijna 300 kogels, totdat Erwin Hurenkamp de houten prooi genadeschot gaf. De nieuwe schutterskoning was er zeer blij mee. Hieronder een overzicht van de prijswinnaars.

 

Jeugd (12 tot 18 jaar)

Kop Luuk Rensen 42e schot
Linker Vleugel Celien Jansen van de Sligte 63e schot
Rechter Vleugel Jelle Tempelman 75e schot
Staart Dennis Klein Teeselink 106e schot
Prinses (romp) Joyce Wechstapel 164e schot

 

Senioren (18 jaar en ouder)

Kop Stijn Koerkamp 6e schot
Linker Vleugel Willy Schoneveld 34e schot
Rechter Vleugel Wilco Reijlink 71e schot
Staart Henk Beunk 119e schot
Koning (romp) Erwin Hurenkamp 411e schot