Categorieën

Volleybalteam Mintonette A2 nog niet op stoom

Mintonette HE212

HOLTEN – De volleybalcompetitie  bracht Mintonette A2 op zaterdag 4 oktober naar een gymzaal in Tilligte. De wedstrijd begon iets later dan gepland en in de eerste set ging het spel aardig gelijk op. Van Holtens kant moesten de meiden nog even wennen aan het lage plafond en dat je bij de service gewoon in het veld mocht staan. De eerste set ging toch naar Ti-volley met 25-19. Het spel van Mintonette in de tweede set kwam niet op gang. De ballen werden wat onnauwkeurig gespeeld waardoor de spelverdeler meer moeite kreeg om de bal netjes bij de aanvallers te krijgen. De dames uit Holten bleven wel vechten, wat af en toe hele mooie lange rally’s opleverde maar het was toch de thuisploeg die een voorsprong nam en verder uitliep. Setstand 25-12. De derde set was eigenlijk een kopie van de tweede set. De meiden uit Holten deden wat ze konden maar het lukte vandaag gewoon niet.

De setstand was ook 25-12. In de vierde set, tevens de laatste, wilden de meiden een punt meenemen naar huis en even leek het er ook op. Beide teams vochten voor de punten en met 12-12 op het scorebord ging het mooi gelijk op. Na een balletje uit, goede service van de tegenpartij, liepen de meiden uit Tilligte uit en wonnen ook de laatste set. Ondanks het verlies van de derde wedstrijd blijven de meiden positief en weten ze dat de eerste overwinning niet lang op zich zal laten wachten.

Op vrijdagavond 10 oktober speelt Mintonette een thuisronde.  Zes van de acht teams moeten spelen in sporthal ’t Mossink.  Aanvang eerste wedstrijden is 19.00 uur. De tweede ronde begint om 21.00 uur.  Iedereen is van harte welkom de teams te komen aanmoedigen.