Categorieën

Volop Herfstactiviteiten bij Natuurmuseum Holterberg  ­­

HOLTEN – Er is weer van alles te doen tijdens de herfstvakantie op de Holterberg. Zo is er iedere dag in het natuurmuseum herfstknutselen, zijn er spannende speurtochten en in het Bos van Daantje Das kunnen kinderen samen op zoek naar Paddenstoelen. Ook is er een expostie van Han Bouwmeester met wondermooie natuurfoto’s en er is het nieuwe Groote Kikkerpad voor de kleinste springers.

Op maandag 14 en 21 oktober is er voor kinderen een paddenstoelsafari in het Bos van Daantje Das. Samen met de Rangers van het natuurmuseum  beleven de zij het herfstbos. Na afloop van de tocht krijgen de deelnemers een “Safaridiploma” en wat lekkers. Deelname: € 4,50 p.p. Het begint om 11:00 uur en men dient wel te reserveren vooraf. Op donderdag 24 oktober is er een gezinswandeling met na afloop broodjes bakken, kastanjes poffen, hete chocolademelk. Deelname € 4,50 per persoon, de wandeling begint om 11.00 uur.

Tijdens de Nacht van de Nacht op 26 oktober, nemen de  natuur-gidsen en verhalenvertellers van Natuurmuseum Holterberg deelnemers mee over de paden van de nachtelijke Holterberg. Het wordt een donkere en mysterieuze tocht door de bossen naar de heide. Onderweg zal de heks van het Numendal Old Minneke mogelijk haar verleidelijke klanken laten horen. Op de heide, waar het echt donker is, wordt de deelnemers de weg langs de sterrenhemel gewezen. De tocht zal starten om 21.30 uur, deelname is € 7,50 (kids € 4,50, ook hier geldt, vooraf reserveren.

Op zondag 27 oktober is er vanaf 13.00 uur een demonstratie prepareren door vogelpreparateur Jentai van Grevenhof in het natuurmuseum. Op zondag 3 november is er ‘Het Losse Hoes Goes Wild’, een wildfair die voor het tweede jaar gehouden wordt. Deze bijzondere dag is van 11.00 tot 17.00 uur op het Holterbergplein.