Categorieën

Voorlezen op de Dag van de Duurzaamheid

HOLTEN – Op 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs. Op deze dag lezen bestuurders, Mkb’ers, vrijwilligers, studenten, opa’s en oma’s en ouders voor aan leerlingen van de groepen 1 tot en met 8 van het basisonderwijs uit Rijssen-Holten. Dit jaar is het thema de Kinder Global Goals. In het speciaal geschreven verhaal ‘Sem en Saar geven positieve energie’ wordt het begrip duurzaamheid uitgelegd aan de hand van de zeven Kinder Global Goals. Wie wil voorlezen bij een basisschool in de buurt, kan zich aanmelden bij Natuur en Milieu Overijssel.

Geïnteresseerde scholen kunnen zich ook aanmelden voor de Voorleesactie. De Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs start met het voorlezen van een duurzaam verhaal op duizenden basisscholen. We nodigen je graag uit om mee te doen aan de Voorleesactie. Uiteraard blijft het niet bij voorlezen alleen. Het verhaal biedt aanleiding om met de leerlingen in gesprek te gaan over de Kinder Global Goals en duurzaamheid. Met de Voorleesactie stimuleren we het onderwijs om meer aandacht te besteden aan het thema duurzaamheid.

“Vind je het leuk om mee te doen met de Voorleesactie?  Meld je dan aan via www.nmeoverijssel.nl/voorleesactie. Wij koppelen je aan een school uit jouw regio, je krijgt het voorleesboek van te voren thuisgestuurd en je krijgt praktische tips om na afloop met de leerlingen in gesprek te gaan over het thema. De activiteit duurt ongeveer 45 minuten. Ook geïnteresseerde scholen kunnen zich aanmelden via deze website”, aldus een woordvoerder.