Categorieën

VV Holten in spookdecor ruim langs Heeten

Foto Math Willems.

HOLTEN – Onder bizarre omstandigheden speelde VV Holten zondag de competitiewedstrijd tegen Heeten. Het zal waarschijnlijk de eerste keer geweest zijn in de bijna 100-jarige historie dat er bij een competitiewedstrijd letterlijk maar een handvol mensen langs de lijn stond. Vanwege de corona-maatregelen waren alleen bestuursleden en pers welkom bij het treffen tegen de groenwitten uit Heeten. Wel hadden de spelers van de selectie geregeld dat supporters via een live-stream de wedstrijd rechtstreeks konden volgen via facebook. En die supporters konden het telraam er weer bij pakken deze zondag. Holten laat er geen gras over groeien en komt al snel op voorsprong. In de 3e minuut legt Daan Wissink de bal achter de verdediging waar Martijn van de Werken op loopt. Toch lijkt de Heeten doelman de bal te kunnen pakken.

Echter verkijkt deze zich en kan Van de Werken de bal oppikken de doelman omspelen en vanaf de achterlijn legt hij terug op de inlopende Gijs Martens die binnenschiet, 1-0.  Twee minuten later een pass van Frank Marsman van achteruit op Van de Werken die de bal van zo’n 7 meter snoeihard in het dak van het doel schiet, 2-0. In de 9e minuut een voorzet van Bas Tuitert op Van de Werken, die de bal klaarlegt voor Martens wiens schot wordt geblokt, waarna Rob Hofman een schietkans krijgt. Deze bal wordt ook geblokt en uit de doelmond gewerkt voor de voeten van Leon Oudenampsen die de bal tussen de kluwen spelers door in het doel schiet, 3-0.  Heeten heeft niets in te brengen in deze fase. De Holter defensie staat als een huis, het middenveld is dominant en de aanval is dodelijk effectief. En als Heeten in de 19e minuut een goede aanval opzet en een goede schietkans creëert staat daar altijd nog doelman Davy Tuitert, die met de voet redding brengt.

In de 25e minuut gaat spits Bas Tuitert het vijandelijke strafschopgebied binnen en wordt onreglementair ten val gebracht, penalty! Dit is een klus voor Martens, die ook nu de bal weer feilloos binnenschiet, 4-0. In de 34e minuut gaat Van de Werken een combinatie aan met Tuitert en kan daarna alleen richting het Heeten doel. De doelman kan deze keer de bal voor de voeten wegduiken. In de 37e minuut weer een goede aanval van Holten en daarbij krijgt Bas Tuitert de bal via een tegenstander op 7 meter recht voor het doel en schiet hij de bal langs zijn twee bewakers en de doelman tegen het net, 5-0.  Niet veel later, Van de Werken wordt diep gestuurd aan de linkerkant en gaat het strafschopgebied binnengaat en dreigt naar de achterlijn te gaan, maar naar binnen gaat om vervolgens in de korte hoek binnen te knallen, 6-0. Als de Holten spelers al aan de thee denken, komt Heeten er nog een keer goed door en wordt de bal in de verre hoek afgewerkt, 6-1.

Binnen een minuut na de aftrap wordt Van de Werken diep gestuurd door Tuitert en tussen twee verdedigers gaat hij richting het strafschopgebied. Zover komt hij echter niet, omdat een van de twee verdedigers aan de noodrem trekt en Holten even buiten het strafschopgebied een vrije trap resteert. Deze wordt genomen door Gijs Martens en verdwijnt over het doel in het vangnet. In de 48e minuut een goede voorzet van Gijs Martens op Bas Tuitert die geflankeerd tussen twee verdedigers van dichtbij binnen werkt, 7-1. In de 50e minuut gaat Joep Keijzer mee naar voren, gaat een één-tweetje aan met Van de Werken en besluit met een schot wat net voorlangs de verre paal gaat. In de 62e minuut geeft Wissink de bal voor bij de tweede paal op Bas Tuitert, die de bal breed legt op Harm Jansen die vrij kan binnenschieten, 8-1. In de 64e minuut kan een vlammend schot door de Heeten doelman met de voet worden gered.

In de 73e minuut geeft Van de Werken vanaf de achterlijn voor het doel waar Gijs Martens de 9-1 kan binnen tikken. In de 77e minuut een pass van Glenn Koerkamp op Van de Werken. Juist op het moment dat hij wil afwerken grijpt een verdediger goed in. In de 83e minuut wordt een aanval van Heeten zeer fraai afgerond met de bal in de winkelhaak, 9-2. Het betekent het slotakkoord van een voetbalmiddag met meer doelpunten dan toeschouwers.