Categorieën

VV Holten maatje te groot voor Hoonhorst

HOLTEN – Afgelopen zondag speelde VV Holten de uitwedstrijd tegen laagvlieger Hoonhorst. Bij aanvang van de wedstrijd was de mist net op tijd weggetrokken op het fraaie complex. De mannen van coach Richard van Dellen nemen vanaf de aftrap het initiatief. Toch is het de thuisclub die voor het eerste doelgevaar zorgt, als ze in de 7e minuut over hun linkerkant voor het Holter doel verschijnen. Doelman Davy Tuitert kan de inzet echter met de voet onschadelijk maken. Twee minuten later noteert Holten haar eerste doelkans als Bas Tuitert de bal uit een corner van Glenn Koerkamp met het hoofd verlengt en deze rakelings over het doel ziet verdwijnen.

Een minuut later is het alsnog raak als Bas Tuitert de bal uit een voorzet van Gijs Martens fraai tegendraads over de doelman kopt richting de verre hoek, waar Koerkamp de bal (a la zijn aanvoerder vorige week) het laatste zetje geeft, 0-1. In de 18e minuut een aanval over de linkerkant en levert Rob Hofman een prima voorzet voorbij de tweede paal waar Koerkamp de bal tegendraads langs de doelman kopt en vlak achter de paal in het doel verdwijnt, 0-2. Twee minuten later gaat Koerkamp het strafschopgebied van Hoonhorst binnen en legt de bal breed voor de inlopende Gijs Martens, die zijn inzet gepareerd ziet worden. In de 24e minuut krijgt Holten de bal niet weg uit het strafschopgebied en valt hij voor de voeten van een Hoonhorst speler die af kan drukken, 1-2.

Even is er een periode dat Holten wat slordig is en zelf geen goede aanval op kan zetten. In de 30e minuut komt Hoonhorst weer gevaarlijk voor het doel van Davy Tuitert die een kopbal vlak voorlangs zijn doel over de achterlijn ziet verdwijnen. Dan stuurt Gijs Martens in de 34e minuut met een prachtige steekpass Bas Tuitert alleen richting het Hoonhorst doel. Die passeert de uitgelopen doelman en loopt vervolgens de 1-3 binnen. In de 36e minuut komt Hoonhorst er goed uit, maar kan Frank Marsman met een sliding de doelpoging onschadelijk maken. Twee minuten voor de theepauze speelt Koerkamp Bas Tuitert in, die zich goed vrij draait van de man in zijn rug en de bal in de kruising vuurt, 1-4. Holten pakt de draad direct weer op.

In de 49e minuut gaat Hofman een één-tweetje aan met Gijs Martens en lijkt hij een vrije schietkans te krijgen, maar deze kan met een sliding ternauwernood worden verijdeld. In de 52e minuut wordt de bal na een corner door een Hoonhorst verdediger uit de doelmond gekopt voor de voeten van Koerkamp, die de bal van zo’n 18 meter rakelings naast het doel krult. In de 62e minuut wordt Bas Tuitert net buiten het strafschopgebied neergelegd en ontfermt Gijs Martens zich over de vrije trap. Zijn inzet kan echter gepakt worden door de doelman. Twee minuten later levert Gijs Martens een prima voorzet af, die door Bas Tuitert rakelings naast wordt gekopt.

In de 68e minuut wordt stuurt Harm Jansen Bas Tuitert de vrije ruimte in, die houdt goed het overzicht en geeft voor richting Max Scheperman. Een verdediger kan op het laatste moment redding brengen en de bal ruimen. In de 71e minuut passeert Gijs Martens een verdediger en gaat het strafschopgebied van Hoonhorst binnen waar hij onvrijwillig naar het gras wordt gewerkt. De penalty is een klus die hijzelf klaart en de bal gaat naar de andere hoek dan waar de keeper voor gaat, 1-5. In de 79e minuut wordt Patrick Klaasses door Bas Tuitert gelanceerd richting het Hoonhorst doel. De verdediger houdt zijn hoofd koel en werkt de bal beheerst langs de uitgekomen doelman in het doel, 1-6.