Categorieën

Vv Holten moeiteloos langs Haarle

Foto: Math Willems

Mede vanwege twee geblesseerde middenvelders stuurde trainer Richard van Dellen een zeer aanvallend Holten de wei in tegen Haarle afgelopen zondag. In de 3e minuut wordt Bas Tuitert diep gestuurd en met twee Haarle verdedigers in zijn nek gaat hij richting het Haarle doel. Wanneer hij het vijandelijke strafschopgebied ingaat kruist hij voor zijn achtervolger langs die niet inhoudt en daardoor Tuitert vloert. Een loepzuivere penalty wordt Holten echter onthouden. Twee minuten later een voorzet van Bas Tuitert op Glenn Koerkamp, die vanaf de rand van het strafschopgebied ineens uithaalt. De keeper heeft de bal niet klem, maar kan zich nog net op tijd op de bal duiken voordat de aanstormende Max Scheperman kan profiteren.

In de 10e minuut een prima reflex van doelman Davy Tuitert op een doelpoging van Haarle. In de 15e minuut zoekt Gijs Martens, al kappend en draaiend en zwaar onder druk, een afspeelmogelijkheid. Dan ziet hij een schietmogelijkheid en met uiterste precisie verdwijnt de bal vlak langs de paal in het doel, 1-0. In de 25e minuut gaat aanvoerder Daan Wissink een één-tweetje aan met Bas Tuitert en ziet hij zijn afstandsschot gered worden door de Haarle doelman met een prachtige save. In de 29e minuut leidt slordig balverlies een gevaarlijke Haarle counter in en komt een Haarle aanvaller oog in oog met Davy Tuitert, die goed naar de bal blijft kijken en met de voet redding kan brengen.

In de 31e minuut wordt Koerkamp door Martens de vrije ruimte op rechts ingestuurd en is zijn voorzet net iets te scherp voor Bas Tuitert. Vlak daarna stuurt Koerkamp Bas Tuitert met een steekpass alleen richting het Haarle doel. Wanneer Tuitert de doelman wil omspelen wordt hij gevloerd en ditmaal wijst de scheidsrechter resoluut naar de strafschopstip en mag Martens zich opmaken voor zijn tweede van de middag, 2-0. In de 40e minuut komt ook het laatste doelgevaar voor de rust van Holten als Koerkamp de bal, uit een voorzet van Stan van de Berg, met een volley net naast schiet. In de 51e minuut scheert de bal uit een vrije trap van Martens maar net over de kruising.

In de 55e minuut gaat Harm Jansen het Haarle strafschopgebied in en wordt door twee Haarle verdedigers in de sandwich genomen en rest de scheidsrechter niets dan wederom naar de strafschopstip te wijzen. Ditmaal besluit Martens de doelman te verschalken met een heuse Panenka-stift, 3-0. In de 59e minuut is doelman Davy Tuitert voor de tweede maal de baas bij een één op één situatie. In dezelfde minuut nog redt hij wederom met een reflex en kan een der verdedigers in een heuse scrimmage de bal wegwerken. In de 63e minuut passt Martens op Jansen die zich goed vrij kapt en zijn schot rakelings naast ziet gaan. Dan volgt een periode dat Haarle het wel probeert, maar de solide Holtense verdediging niets weggeeft.

In de 83e minuut stuurt Koerkamp Bas Tuitert diep die de bal teruglegt op Dylan van der Hulst. Zijn inzet wordt onderweg licht van richting veranderd, waardoor de doelman op het verkeerde been staat en het 4-0 staat. In de 89e minuut krijgt Haarle een vrije trap vlakbij de cornervlag. Uit de voorzet mag er vrij worden gekopt van dichtbij, kan Davy Tuitert in eerste instantie redden met een reflex, maar moet hij buigen voor de rebound, 4-1.