Categorieën

Vv Holten verliest na doelpuntenfestival in Weerselo

HOLTEN – De tweede bekerwedstrijd van vv Holten was uit bij UD Weerselo, waar de Holtenaar Arno Knapen de hoofdcoach is. In de 2e minuut komt UD er snel uit, volgt er een goede voorzet, maar is de afwerking matig. Twee minuten later volgt er nieuw gevaar, als UD een corner te nemen krijgt en de twee lange centrale verdedigers meekomen. Eén van hen kopt de bal rakelings over. In de 7e minuut verslikt een Holter verdediger zich in zijn directe tegenstander, die vervolgens alleen op doelman Davy Tuitert afkan, deze koel omspeelt en de openingstreffer binnenschiet, 1-0. Een minuut later verschijnt er opnieuw een aanvaller alleen voor Tuitert, die goed naar de bal blijft kijken en ditmaal kan redden. In de 14e minuut is het wederom Tuitert die een aanval onschadelijk maakt.

In de 18e minuut het eerste gevaar van Holten. Na een mooie aanvalsopzet kan een UD verdediger de voorzet eruit halen ten koste van een corner. Uit deze corner kopt Harm Jansen de bal over het Weerselose doel. In de 22e minuut laat een rappe UD aanvaller twee Holtenaren achter en rond beheerst af, 2-0. In de 31e minuut weer een goede aanval van Holten die ruw wordt onderbroken door een UD verdediger, als Glenn Koerkamp een door Stan van de Berg vanaf de achterlijn terug gelegde bal wil afronden, maar in de rug wordt gelopen en zodoende ten val wordt gebracht. De scheidsrechter vindt het niet genoeg voor een strafschop.

Twee minuten later ontsnapt UD weer aan de aansluitingstreffer, wanneer de Weerselose doelman nog net met zijn vingertoppen kan voorkomen dat een boogbal van Leon Oudenampsen achter hem in het doel verdwijnt. In de 35e minuut steekt Koerkamp de bal in de loop van Mick Hofman die zijn inzet gered ziet worden door de UD doelman. In de 40e minuut komt er weer een UD aanvaller alleen voor doelman Tuitert, die ook deze kans onschadelijk maakt. Vlak voor de theepauze komt UD weer met een razendsnelle aanval en wordt de voorzet er ingegleden, 3-0. Deze eerste helft waren de snelle UD aanvallers een ware plaag voor de jonge ploeg van trainer Richard van Dellen, die zijn ploeg in de rust ongetwijfeld van wat tips heeft voorzien.

Het eerste doelgevaar in de tweede helft komt weer van de gastheren, wanneer zij van even buiten het strafschopgebied een vrije trap krijgen. De bal die over de muur richting kruising verdwijnt wordt met een katachtige duik door Tuitert tot corner verwerkt. In de 57e minuut stuurt de UD doelman met een uittrap twee aanvallers tegen één verdediger richting het doel van Holten en spelen de aanvallers het goed uit, 4-0. In de 62e minuut kan Klaas Martens een UD uitbraak onschadelijk maken, waarna Holten een aanval kan opzetten die uiteindelijk, na een prima pass van aanvoerder Oudenampsen, tegen de touwen wordt gekopt door de zojuist ingevallen Gijs Martens, 4-1.

In de 64e minuut is er even verwarring als diverse mensen binnen en buiten de lijnen roepen dat de bal uitgeschoten moet worden voor een blessure. Daar de Holtenaar blijft staan, ziet een UD aanvaller daar de noodzaak niet van in, gaat door en houdt het overzicht en legt opzij waar een medespeler de bal zo het doel in kan lopen, 5-1. In de 72e minuut eindigt een aanval over meerdere schijven voor de voeten van Max Scheperman die van ‘randje 16’ de bal buiten bereik van de keeper in de hoek schiet, 5-2. In de 74e minuut een steekpass van Rob Hofman op Gijs Martens, maar de UD doelman is attent en pakt de bal voor Martens kan afwerken.

In de 82e minuut verliest Holten de bal op het middenveld en een fractie later staat er weer een UD’er alleen voor Tuitert en rond beheersd af, 6-2. In de 87e minuut een prima crosspass van Gijs Martens op Martijn van de Werken die vanaf de achterlijn voorgeeft op Koerkamp wiens doelpoging naast verdwijnt. Drie minuten later zet Koerkamp Van de Werken alleen voor de doelman en nu is het wel raak, 6-3. In de extra tijd verovert Gijs Martens de bal op het middenveld en zet Koerkamp alleen voor de keeper en in plaats van eigen succes legt hij af voor de meegelopen Scheperman die de 6-4 binnenschiet. Holten kan terugzien op een prima herstel in de tweede helft.