Categorieën

Weekend afnemende hitte en kans op enkele (onweers)bui

Vrijdag duurt de extreme hitte voort. Ondertussen vormt zich boven Scandinavië een omegablokkade en bereikt (in het weekeinde) een thermisch laag de Benelux. Daardoor wordt de hitte op zaterdag en zondag wat afgebouwd al blijft het met een maxima in het (noordoosten nog wel dertigers) aanhoudend warm. Afhankelijk van de exacte positie van het thermisch laag neemt in het weekeinde de kans op een enkele regen- en onweersbui toe. De kans op een donderbui is het kleinst in het noordoosten zoals het zich nu laat aanzien. Vrijdag wordt nog een hete dag met aanvankelijk veel zon. De temperatuur stijgt snel in het binnenland wordt het rond de 38.0 graden.

De wind waait uit het oosten en is meest matig. Zaterdag wordt het nog altijd 31-32 graden, bij een matige zuidoostenwind. In de middag neemt vanuit het zuidwesten geleidelijk de bewolking of stapelwolken toe. Misschien kans op een regen of onweersbui. Ook zondag blijft de temperatuur ook nog uit komen rond de 30.0 graden. Verder zijn er perioden met zon, maar er komen ook stapelwolken voor.

De matige wind komt uit het oosten. Kans op een onweersbui. Ook in de nieuwe week blijft het zomers met temperaturen veelal tussen de 26 en 28 graden. Het weerbeeld laat zon zien, maar ook wolken. De wind komt dan uit het westen tot noordwesten. Bovendien is een kans op een enkele regen- of onweersbui. Over het algemeen duurt de droogte voort. Iedereen een fijne vakantie.
Weerman, Freddie Paalman.