Categorieën

Weekend Weersverwachting

Nachtelijke kou voorbij: vanaf vrijdag minima omstreeks 10-11 graden. Op vrijdag is het meest bewolkt en kan er plaatselijk wat regen of een bui vallen. De temperatuur komt uit op 17 tot 18 graden. Tijdens het weekeinde trekt een Spaans lagedrukgebied via Frankrijk naar Duitsland. Een uitloper komt boven onze streken terecht. In een enigszins onstabiele atmosfeer kunnen daardoor enkele buien met onweer tot ontwikkeling komen. De lucht is echter duidelijk warmer. De maxima komen met name zondag op circa 22-23 graden uit.

Vrijdag start bewolkt. In de middag komt er wat meer ruimte voor de zon, maar is ook kans op een enkele bui. Het wordt 16-17 graden. Daar waar het in de middag een uurtje volop zonnig is kan de temperatuur oplopen naar 17-18 graden. Er waait een matige (noord)oostenwind. Zaterdag wordt de warmste dag van de week met maxima van rond de 23.0 graden. De dag start vrij zonnig en in de loop van de dag ontstaan stapelwolken. In de middag kunnen zich enkele buien ontwikkelen. Daarbij is ook kans op onweer. De oostenwind is matig van kracht.

Zondag wordt het ook aangenaam met 22 a 23 graden. Het weerbeeld bestaat uit stapelwolken, zon en een enkele bui. De wind is matig en komt dan uit noorden. Volgende week is het wat wisselvallig met dagelijks kans op een bui. De wind zit in de noordwesthoek en daardoor wordt het wat kouder dan komend weekend. De maxima variëren van 18-20. Hiermee ligt de temperatuur net iets onder de gebruikelijke waarden voor eind mei. Fijn weekend.
Weerman, Freddie Paalman.