Categorieën

Weekend Weersverwachting

Vrijdag warm, aan de voorzijde van een nieuwe depressie boven Biskaje wordt vrijdag, in een aantrekkende zuidoostelijke stroming, weer warme lucht aangevoerd. Op veel plaatsen vloeit het kwik uit naar zo’n 25 graden. Later op de dag neemt de kans op een enkele bui weer toe. Op zaterdag arriveert het Biskajelaag boven Engeland. Er kunnen bij ons dan nog enkele buien vallen. De zuidwestenwind is boven land vrij krachtig, tot krachtig windkracht 5 a 6 en het wordt niet warmer dan 18.0 graden.

Met Pinksteren blijft het licht wisselvallig, maar er is ook zonneschijn en op pinkstermaandag kan het weer zo’n 21 graden worden. Vrijdagmorgen is het op de meeste plaatsen zonnig. Met 25.0 graden wordt het vrijdag zomers warm. Er waait een stevige wind uit het zuidoosten tot zuiden. In de middag ontstaan fikse stapelwolken en vanuit het zuiden neemt de kans op een onweersbui toe. Daar kan een pittig exemplaar bijzitten.

Zaterdag is het weer een stuk koeler met maxima rond 19.0 graden. Het weerbeeld bestaat uit een mix van wolken, buien en regelmatig zon. Opvallend is de zuidwestenwind. In het binnenland waait het vrij krachtig (5 Bft.). Zondag, Eerste Pinksterdag, is het rustiger weer met een matige zuidwestenwind. Het is wisselend bewolkt met regelmatig zon. In de middag is er een kleine kans op een enkele bui. Het blijft overwegend droog. Het wordt circa 22.0 graden.

Maandag, Tweede Pinksterdag, veel bewolking en nu en dan zon. Het wordt dan ongeveer 20.0 graden. De noordoostenwind is matig.

Na het weekeind lijkt het vrij normaal zomerweer te worden met maxima rond 21 a 22 graden, enkele buien en zonnige perioden en wolkenvelden. De wind zit regelmatig in de zuidwesthoek en dat betekent dat er ook kans is op warme dagen. Stabiel zomerweer is niet te verwachten, want deze warme dagen worden waarschijnlijk afgesloten mogelijk met onweer.

Prettig Pinksterweekend,
Weerman, Freddie Paalman.