Categorieën

Weekend Weersverwachting

Vrijdag plaatselijk neerslag van betekenis en in het weekeinde afnemende neerslagkansen. Op vrijdag, wanneer een grootschalige hoogtetrog op het 500 hPa-vlak (ruim 5,5 kilometer hoogte) onze streken bereikt, komt het met name landinwaarts tot flinke buien. Tevens is onweer mogelijk. Wel zijn er, vanwege het buiige karakter van de neerslag, van plaats tot plaats grote verschillen. De temperatuur loopt op naar 20 tot 21 graden. In het weekeinde zijn er zaterdag waarschijnlijk nog buienkansen. Op zondag (en ook maandag) is het dankzij een hoogterug boven de Britse Eilanden op de meeste plaatsen droog met nu en dan zon.

Ondanks een noordenwind komt de temperatuur uit op 20-21 graden. Kortom warm zomerweer is vooralsnog niet aan de orde. Vrijdag draait het overal om flinke buien en bij die buien is in de oostelijke helft van het land kans op onweer. Doordat de buien zich langzaam verplaatsen is kans op veel regenwater in korte tijd. Tussen de buien door schijnt ook geregeld de zon. De temperatuur stijgt naar ongeveer 20.0 graden. De wind is matig uit het westen.

Zaterdag schijnt geregeld de zon, maar er is nog wel kans op een bui. De temperatuur stijgt naar 20-21 graden. De wind waait uit het noordwesten tot noorden en is matig. Voor het gevoel is het dan ook wat frisser. Zondag overheerst de bewolking, maar soms schijnt ook de zon nu en dan. Het blijft over het algemeen droog. De temperatuur stijgt naar 18-19 graden. Omdat de wind de eerste dagen uit het noorden tot noordwesten blijft waaien is de temperatuur wel iets onder normaal. Later in de week gaat de temperatuur vanaf woensdag naar zomerse waarden stijgen. Prettig weekend.

Weerman, Freddie Paalman