Categorieën

Weekend Weersverwachting

Droog, zonnig en vrij warm weekeinde

Ondertussen is ter hoogte van Ierland een krachtig luchtdrukmaximum (kerndruk 1039 hPa) gearriveerd. Het luchtdrukmaximum verplaatst zich tijdens het weekeinde via onze omgeving naar het zuidoosten van Europa. Dankzij deze ontwikkeling wordt het bij ons droog, zonnig en rustig nazomerweer met op zondag maxima boven 20.0 graden.

Volgende week blijft het overwegend droog weer met geregeld zon. Of het kwik oploopt naar waarden boven 20 graden zal afhankelijk zijn van de positie van een nieuw hogedrukgebied. In de nieuwe run van het ECMWF bevindt het zwaartepunt van het hoog zich nabij of boven Ierland. Daardoor bij ons een noordwestenwind. Vrijdag start waarschijnlijk op veel plaatsen bewolkt, er is nog wel kans op een enkele regenbui. In de loop van de middag wordt het overal vrij zonnig en droog.

Met 19.0 tot 20.0 graden en een zwakke tot matige zuidwestenwind is het prima septemberweer. In het weekend wordt het nazomers. Zaterdagochtend start regionaal mistig, maar in de loop van de ochtend wordt het overal zonnig. Tijdens de stralend zonnige middag loopt de temperatuur op naar 21.0 graden. De slechts zwakke wind maakt het extra aangenaam. Zondag wordt het nog warmer met 23 tot 24 graden, is het aan de warme kant voor half september. De dag verloopt met veel zon en enkele wolken, er waait een matige zuiden tot zuidwestenwind.

Na het weekend is het minder zonnig nazomerweer nog. Maandag wordt het misschien nog rond 20.0 graden. Daarna is wordt het iets minder warm. Wel lijkt het tot ver in de volgende week rustig en overwegend droog weer te blijven. Goed Keunefeest weekend.

Weerman, Freddie Paalman.