Categorieën

Weekend Weersverwachting

Droog weer en meer zon, maar wel lagere temperaturen. In het weekeinde en begin volgende week lichte vorst. Vrijdag wordt het weerbeeld bepaald door een uitloper van een hogedrukgebied tussen Schotland en IJsland. Het wordt dan overwegend droog met geregeld zon, maar in lucht van hoge breedten gaat de temperatuur naar beneden. In de nacht en ochtend kan het tijdens het weekeinde en begin volgende week licht vriezen, overdag start december op zondag met maximaal 4 of 5 graden. Vrijdag start op de meeste plaatsen droog, het is wisselend bewolkt met regelmatig zon. Er waait een matig, noordwestenwind.

De zon blijft in de middag ook in het weerbeeld aanwezig en het wordt circa 8.0 graden. In de nacht naar zaterdag komt het regionaal tot lichte vorst. Zaterdag overdag is er een mix van wolken en zon. Het blijft nagenoeg droog. Het wordt 6.0 a 7.0 graden. Bij een matige zuidwestenwind. Na een nacht met op uitgebreide schaal lichte vorst is het zondagmiddag met 4.0 graden vrij koud voor 1 december. Daarbij waait een matige noord(oost)en wind. Regionaal start de dag misschien mistig.

Verder is het half tot zwaarbewolkt en op de meeste plaatsen blijft het droog. De kans op geregeld zon is niet al te groot. Volgende week blijft het door de komst van een uitloper van een krachtig hoog boven Ierland nog enkele dagen koud met in de nacht en ochtend lichte vorst. Onder de as van de hogedrukzone is er ook kans op mist in de nachten en ochtenden. Het weerbeeld is overwegend droog met af en toe zon. In de tweede helft van volgende week neemt de kans op een overgang naar een zachter weertype toe. Daarbij stijgt ook de neerslagkans weer. Prettig Weekend

Weerman, Freddie Paalman.