Categorieën

Weekend Weersverwachting

Begin volgende week rustig en waarschijnlijk meest droog weer. Op vrijdag en zaterdag veroorzaken storingen, die via de Britse Eilanden boven de Noordzee terechtkomen, nog enige regen. Door afkoeling op hoogte (500 hPa -35º) heeft de neerslag waarschijnlijk een enigszins buiig karakter. De temperatuur loopt vrijdag nog op naar 9 tot 10 graden: zaterdag is het enkele graden minder zacht.

Vanaf zondag wordt het weerbeeld bepaald door een bijzonder sterk luchtdrukmaximum boven en nabij de Britse Eilanden. Vrijdag is het bewolkt en vanuit het westen gaat het wat regenen. In de middag komt het tot een enkele bui. De wind waait nog steeds uit het zuidwesten tot zuiden en is matig boven land. De temperatuur stijgt naar 10-11 graden. Zaterdag schijnt geregeld de zon, maar er ook kans op een enkele bui.

De temperatuur is lager dan de laatste tijd. Het wordt zaterdagmiddag maximaal 7-8 graden, maar voor het gevoel is het een graad of 4. Er waait een matige van zuidwest naar noordwest draaiende wind. Na een nacht met landinwaarts lichte vorst zijn erop zondag flinke perioden met zon. Op veruit de meeste plaatsen is het droog. De temperatuur stijgt naar circa 8.0 graden.

De wind is matig en komt dan uit het noordwesten. In het hogedrukcentrum loopt het weerglas op naar 1047 hPa; bij ons op maandag en dinsdag barometerstanden boven 1040 hPa. Dankzij het hoog is het rustig en droog weer met soms ook zonneschijn. Vanwege de positie van het hoog kan via de Noordzee nog vrij zachte lucht ons land bereiken. Klaart het in de nacht en vroege ochtend iets meer op dan is aan het begin van volgende week lokaal wat vorst mogelijk. Pas later in de week stijgt de kans op regen. Koud winterweer is erg klein. Goed weekend!

Weerman, Freddie Paalman.