Categorieën

Weekend Weersverwachting

Storm Dennis veroorzaakt in het weekeinde wind en regen. Valentijnsdag verloopt droogt met nu en dan zon, maxima tot 9 of 10 graden en er staat niet meer dan een matige zuidwestenwind. Ondertussen diept boven het noordelijk deel van de Oceaan een depressie explosief uit: kerndruk vrijdagmiddag 937 hPa. Voor het weekeinde staat de orkaandepressie Dennis op het programma. Ten zuiden van IJsland klapt het weerglas zaterdagmiddag omlaag naar 926 hPa. De frontale aanhang veroorzaakt vooral zondag veel regen, een golf in het koufront jaagt de zuidwester mogelijk weer aan storm en er wordt onwijs zachte lucht aangevoerd. In Holten kan het 14.0 graden worden. Vrijdag, Valentijnsdag, kunnen we genieten van een droge dag.

Er zijn wel veel wolkenvelden, maar vooral in de ochtend of morgen kan tijdelijk de zon doorbreken. In de middag neemt de bewolking vanuit het westen toe. Het blijft droog en de maximumtemperatuur komt uit op 9-10 graden. Er staat een matige zuiden- tot zuidwestenwind. Zaterdag is het overwegend bewolkt met kans op wat regen. De zon zal zich niet of nauwelijks laten zien. Het wordt rond 13.0 graden en daarmee is het beduidend zachter dan de voorgaande dagen. Normaal is het 5-7 graden. Wel staat er veel wind, in het binnenland is de wind matig tot vrij krachtig. Daardoor komt de gevoelstemperatuur een paar graden lager uit.

Zaterdagavond neemt in het hele land de kans op regen toe. Bovendien wordt het onstuimig. Ook zondag is het onstuimig met in het hele land kans op zware windstoten. Er zijn perioden met regen en het is overwegend bewolkt. Het is bijzonder zacht voor de tijd van het jaar met 14-15 graden. Daarmee is het mogelijk de eerste lentedag van 2020, maar lenteachtig voelt het zeker niet aan. De gevoelstemperatuur ligt door de stevige wind rond 7.0 graden. De dagen daarna neemt de wind geleidelijk af. Ook de temperatuur daalt weer en komt halverwege volgende week op circa 8 graden uit. Daarmee blijft het iets zachter dan normaal. Het weerbeeld bestaat uit zon, wolken en enkele buien.

Goed weekend.

 

Weerman, Freddie Paalman