Categorieën

Weekend Weersverwachting

In het weekeinde stroomt koude lucht naar onze omgeving, ook meer bewolking. Tussen mediterrane lagedruk en een nieuw luchtdrukmaximum ten zuiden van IJsland krimpt de wind op vrijdag naar het noordoosten. Voor de rest verandert er nog weinig. Neerslag is niet aan de orde, over het algemeen is het zonnig en de temperatuur kan in het binnenland plaatselijk op 14.0 graden uitkomen. Tijdens het weekeinde groeit het Atlantisch hoog uit tot een ‘powerhouse’ van meer dan 1050 hPa op zondag ten noordwesten van Ierland. Aan de oostzijde van het systeem wordt met een noordelijke tot noordoostelijke stroming koude lucht van hoge breedten naar onze omgeving getransporteerd.

Dat betekent vooral vanaf zondag beduidend lagere middag- temperaturen. Vrijdag trekken enkele velden met sluierbewolking over het land, maar er is nog altijd veel ruimte voor de zon. Het blijft droog en er waait een matige, noordoostenwind. De temperatuur is tijdelijk wat hoger en stijgt naar circa 13.0 graden. Zaterdag begint de dag mogelijk ook nog met flinke zonnige perioden, maar geleidelijk komt er meer bewolking. Het blijft droog en het waait flink. De wind draait van noordoost naar noord en is in de middag veelal vrij krachtig (5 Bft.). Het wordt rond 11.0 graden, maar door de wind voelt het flink kouder aan. Zondag is het koud voor de tijd van het jaar.

De maximumtemperatuur ligt rond 7 graden en er waait een stevige wind uit het noorden tot noordoosten. Gemiddeld wordt het eind maart een graad of 11. Het weerbeeld bestaat uit wolken, en perioden met zon. Ook maandag is er een mix van zon, wolken. Het wordt circa 8 graden bij een matige noord(oost)en wind. In de nacht naar dinsdag komt het op grote schaal tot vorst. De dagen daarna is er meer bewolking. De kansen op significant warmer lenteweer zijn voorlopig klein. Zorg goed voor elkaar. Fijn weekend.

Weerman, Freddie Paalman