Categorieën

Weekend Weersverwachting

Eerst warm weer: vanaf zondag aanmerkelijk lagere temperaturen. Vrijdag en zaterdag duurt het droge en overwegend zonnige weer voort. De temperatuur loopt verder op en komt boven 20 graden uit. Onder invloed van een zich uitbreidend IJslands hogedrukgebied gaat de wind zaterdag wel uit het noordoosten waaien. Vanaf zondag wordt tussen lagedruk boven Scandinavië (depressie diept na het weekeinde flink uit) en hogedruk met bestemming Britse Eilanden koude lucht uit de poolstreken naar het Noordzeegebied getransporteerd. In ons land wordt het enkele dagen achtereen niet veel warmer dan circa 12 graden. Verder een aantrekkende noordenwind, minder zonnig en soms een bui/buitje.

Vrijdag schakelt de lente door naar een hogere versnelling. Wederom weet de zon flink te schijnen en kunnen alleen wat dunne sluierwolken het felste zonlicht temperen. Het wordt een warme dag met een van temperatuur circa 23-24 graden of meer. Dit bij een zwakke tot matige westen tot zuidwestenwind. Zaterdag wordt nog een droge dag met veel zon. Wel is er opnieuw regionaal hoge bewolking en ook kunnen ’s middags wat stapelwolken ontstaan. De matige wind draait van oost naar noord en dit zien we terug in de maximumtemperatuur, later in de middag een daling van de temperatuur. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 23 tot 24 graden.

Zondag slaat het weer compleet om. De wind draait naar het noorden en blaast koude lucht vanaf de Noordpool naar ons land. Daardoor wordt het hooguit 12-13 graden! Dat is bijna 15 graden kouder dan de dag ervoor. Er trekken veel wolkenvelden over het land en er is kans op regen. Terwijl je de voorgaande dagen nog prima in t-shirt en korte broek naar buiten kon, heb je met dit weer opnieuw je winterjas nodig. De noordenwind wordt matig tot vrij krachtig.

Maandag wordt het 11-12 graden en de matige, noordenwind maakt het voor het gevoel nog enkele graden kouder. Hiermee is het ook flink kouder dan normaal. Het is wisselend bewolkt maar de zon laat zich ook nog regelmatig zien. De dagen daarna verlopen droog en de temperatuur loopt weer op. Woensdag wordt het 14-15 graden.

 

Goed weekend!

Freddie Paalman