Categorieën

Weekend Weersverwachting

Tijdens het weekeinde lagere temperaturen, daarna weer snel oplopend. Op vrijdag neemt aan de voorzijde van een eerste koufront de warmte verder toe. In het binnenland zijn maxima tot 27 graden mogelijk. Later op de middag en in de avond is er kans een regen of (onweersbuien) maar zeker is niet niet. De zuidwestenwind wordt later matig. Het weekeinde verloopt minder warm, maar met de komst van nieuwe hogedruk (zondagmiddag 1036 hPa boven Het Kanaal) nemen de neerslagkansen alweer af. Vrijdag wordt het nog behoorlijk warm met een maxima van 25.0 a 26.0 graden. De dag start half tot zwaarbewolkt, met vooral in de oostelijke helft nog regelmatig zon.

Maar geleidelijk neemt de bewolking in de middag toe en vanuit het westen stijgt misschien de kans op wat regen. In het binnenland is later vrijdagmiddag en -avond kans op een onweersbui. De wind draait van zuid naar zuidwest en is matig, (4 Bft.). Op zaterdag is het beduidend koeler dan de dag ervoor. Het wordt maximaal 18-19 graden. Het is wisselend bewolkt met aanvankelijk kans op een enkele bui. In de loop van de dag wordt het overwegend droog en komt er vanuit het westen steeds meer ruimte voor de zon. Er waait een matige tot vrij krachtige zuidwesten tot westenwind.

Zondag wordt een droge dag met veel ruimte voor de zon. Er waait nog altijd een stevige (zuid)westenwind en het wordt 19-20 graden. Volgende week is het aanvankelijk droog, zonnig en warm. Maandag wordt het 12-24 graden. Op dinsdag en woensdag komen de maxima uit op 24-25 graden. Fijn weekend. Zorg goed voor elkaar nu het buiten drukker wordt.