Categorieën

Weekend Weersverwachting

Hogedruk schiet te hulp: vanaf het weekeinde knapt het geleidelijk op. Tijdens het weekeinde schiet een Atlantisch hogedrukgebied te hulp. Het hoog trekt namelijk naar de Britse Eilanden en onze omgeving. Zondag wijst de barometer circa 1026 hPa aan. Op zaterdag is er nog een buienkans en wordt het niet veel warmer dan zo’n 19 graden. Zondag blijft het droog en zijn er perioden met zon. Met circa 20-21 graden zijn de temperaturen nog wel aan de lage kant. Dankzij het hoog stabiliseert atmosfeer: de regenkansen nemen af en de zon laat zich vaker zien.

De aangevoerde lucht heeft eerst nog wel een polair karakter. Vrijdag start bewolkt en op veel plaatsen nat. In de middag wordt het droger en breekt op steeds meer plekken de zon door. Er waait een matige, noorden- tot noordwestenwind. Het wordt rond 17.0 graden. De wind maakt het fris. Zaterdag is het wisselend bewolkt met meer ruimte voor de zon dan vrijdag. Er kan nog een enkele bui tot ontwikkeling komen.

Het wordt 18-19 graden. Er waait een matige (noord)westenwind. Er zou nog wel een bui kunnen vallen. Tijdens de nacht naar zondag is het koud met minima van 6-8 graden. Zondag belooft het heerlijk zomerweer te worden met veel ruimte voor de zon en stapelwolken. Deze stapelwolken zullen ’s middags de zon vaak afschermen. De kans dat wolken uitgroeien tot een bui is klein. Het wordt 19-20 graden. Doordat er weinig wind staat uit het noordwesten voelt het toch aangenaam aan. Voor lang buiten zitten is het zondagavond opnieuw te fris. Rond zonsondergang is het al afgekoeld naar 13-15 graden.

In de nacht naar maandag koelt het af naar 7 tot 8 graden opnieuw koud. Na het weekend gaat de temperatuur omhoog naar een normaal niveau van 23-25 graden, heel normaal voor half juli. Daarbij is er veel ruimte voor de zon en is het meestal droog. Prettig weekend.