Categorieën

Weekend Weersverwachting

Weersverbetering, maar waarschijnlijk niet erg lang. Dankzij een uitloper van het Azorenhoog knapt het op vrijdag en zaterdag op. De neerslagkansen nemen af (een enkele bui valt niet uit te sluiten) en de zon laat zich geregeld zien. Verder zit het kwik in de lift. De aangevoerde lucht wordt dan warmer (maxima omstreeks 22 graden). Op zaterdag zijn in het binnenland maxima tot zo’n 25 graden mogelijk. Ondertussen daalt de luchtdruk. De operationele uitvoer van het ECMWF laat dat proces op zondag uitlopen in lagere temperaturen. Vrijdag start waarschijnlijk met veel bewolking. Wel is het op de meeste plaatsen droog.

Er is ook ruimte voor de zon, afgewisseld door stapelwolken. Het is aangenaam weer met slechts een zwakke tot hooguit matige westen tot noordwestenwind. Het wordt 21.0 graden. Zaterdag belooft een mooie zomerdag te worden met een mix van zon en wolken. Het blijft waarschijnlijk droog, al is een enkel buitje niet uit te sluiten. Het kan regionaal zomers warm worden met maxima van 25.0 graden ook in Holten dus. De wind is zwak tot matig en komt uit het zuidwesten tot westen. De luchtvochtigheid is vrij hoog en daardoor voelt het soms benauwd aan, maar de wind maakt voor het gevoel veel goed.

Het is prima weer om erop uit te trekken en dat kan prima in T-shirt en korte broek. Wel is het oppassen voor de krachtige zon. Met zonkracht 7 kan een lichte huid al in een kwartier verbranden. Zondag krijgen we wederom een warme dag met een maximumtemperatuur van 23-24 graden. Deze temperaturen worden waarschijnlijk in de eerste helft van de middag bereikt. Gedurende de middag draait de wind namelijk naar het noordwesten en koelt het af. Ook neemt dan de kans op een bui misschien toe.

Mocht dit eerder gebeuren, bijvoorbeeld aan het eind van de ochtend, dan komen de maxima een paar graden lager uit. Het weerbeeld bestaat uit zon en wolken. De dagen daarna zit de wind in de noordwesthoek en daarmee wordt vrij koele lucht naar ons land geblazen. Maandag, dinsdag en woensdag komen de maxima op 19-22 graden uit en dat is een paar graden lager dan de gebruikelijke 21-25 graden. Over het algemeen blijft het droog en de zon is geregeld te zien. In de tweede helft van de week neemt de kans op warmer weer met normale temperaturen van 21-25 graden toe. Goed weekend en een fijne vakantie.