Categorieën

Weekend Weersverwachting

In het weekeinde nog enkele buien, volgende week mogelijk een overgang naar fraai septemberweer. Op vrijdag blijft het koufront net ten zuiden van Nederland slepen. Mogelijk veroorzaakt een golf in het front regen: zeker is dat echter niet. In het weekeinde wordt met een westelijke stroming polaire lucht naar ons land getransporteerd. Daarin blijven de maxima steken op circa 18 graden en onder invloed van een brede hoogtetrog kunnen er enkele buien vallen. Vrijdag zijn er vrij veel wolkenvelden en zo nu en dan zou daaruit wat regen kunnen vallen. Tijdens droge perioden is er kans op een beetje zon.

Het wordt 19 à 20 graden. Tijdens droge perioden is het prima weer. De wind blijft zuidwestelijk en is meest matig van kracht. Zaterdag blaast de westenwind beduidend koelere lucht naar ons land dan de voorgaande dagen. Het wordt maximaal 17-18 graden, maar door de stevige westenwind voelt het nog een paar graden frisser aan. Het waait matig tot vrij krachtig in het binnenland. Zon, stapelwolken en sluierwolken wisselen elkaar af. Bovendien is er kans op enkele bui.

Zondag is het nog iets koeler met 16-17 graden. Normaal wordt het begin september 19-21 graden. Er zijn meer stapelwolken dan op zaterdag en de kans op een bui is ook wat groter. Maar tussendoor zal de zon ook schijnen. Er staat een matige westenwind. Volgende week stuurt de nieuwe operationele uitvoer van het ECMWF aan op een grotere rol van het zich naar het Europees vasteland uitbreidende Azorenhoog. Als dit ‘tekentafelscenario’ uitkomt en de kans daarop is vrij groot, dan wordt het overwegend droog, vrij zonnig en vanaf woensdag vrij warm met maxima iets boven 20 graden. Vinger aan de pols dus! Prettig weekend.