Categorieën

Weekend Weersverwachting

In de loop van de nieuwe week geleidelijk toenemende neerslagkansen. Een volgend hogedrukgebied trekt vanaf vrijdag via Schotland naar het zuiden van Scandinavië. Tegelijkertijd koerst lage druk ten zuidwesten van het Iberisch Schiereiland noordoostwaarts. Begin volgende week vult dit laag op waarschijnlijk ergens boven Frankrijk. Een actief en omvangrijk lagedrukgebied steekt vanaf zondag de Atlantische Oceaan over en komt maandag aan bij IJsland. Vrijdag belooft een prachtige dag te worden met volop zon. Er waait nog een vrij schrale wind die naar het oosten draait, windkracht 3 tot 4.

Uit de wind in de zon is het goed toeven met een temperatuur van 20-21 graden. Zaterdag komt een storing boven Frankrijk dichterbij, maar deze bereikt ons land niet. Er trekken soms wat hoge wolkenvelden over het land, verder is er flink wat zon en het blijft waarschijnlijk overal droog. De (noord)oostenwind is matig, windkracht 3 tot 4. Het wordt warm met 22.0 graden in het midden van het land en plaatselijk. Normaal is het niet warmer dan een graad of 19. Zondag verandert weinig. Er is flink wat ruimte voor de zon en af en toe trekken enkele hoge wolkenvelden over, maar daar schijnt de zon gewoon doorheen.

Bij een doorstaande noordoostenwind wordt het circa 23.0 graden. Na het weekend blijft de Oudewijvenzomer aanhouden. Het is rustig weer met flink wat ruimte voor de zon. De nachten zijn fris met kans op mist, maar overdag is het aangenaam warm met 22 tot 24 graden. Vanaf de tweede helft van de week wordt het echt koeler en neemt de wisselvalligheid toe. Zo te zien keert het warme weer niet meer terug. Prettig weekend.