Categorieën

Weekend Weersverwachting

Onbestendige en koele laatste fase van september

Met een over onze streken naar het oostzuidoosten uitzakkende (en later boven Midden-Europa ‘afsnoerende’ hoogtetrog) en een in het grondpatroon complex lagedrukgebied boven het Noordzeegebied, is het van vrijdag tot begin volgende week koel en wisselvallig weer. De maxima blijven op de meeste plaatsen steken op 14-15 graden.

Tijd voor andere kleding dus! Wat de neerslag betreft lijkt op zondag de meeste neerslag te vallen. Rond de maandwisseling krijgt de depressieactiviteit nieuwe impulsen! Vrijdag bestaat het weerbeeld uit een afwisseling van zon en stapelwolken. Er zou nog wel een bui kunnen vallen. Het is aan de frisse kant met maxima van 14-15 graden,

duidelijk lager dan de laatste tijd. De wind waait eerst uit zuidelijke richting en is veelal matig van kracht. In de loop van de middag trekt de wind aan en draait naar het noordwesten. De wind neemt daarbij mogelijk verder in kracht toe. In de nacht naar zaterdag is het wisselend bewolkt met buien. De noordwestenwind is matig tot vrij krachtig. De temperatuur daalt naar 6-7 graden.

Zaterdag blijven we te maken houden met een wisselvallig weerbeeld en veel wind. Er is een afwisseling van en zon en stapelwolken en het komt tot enkele buien. De noordwestenwind is veelal matig van kracht. De temperatuur komt uit op 15.0 graden en in combinatie met de stevige wind is het aan de frisse kant. Zondag krijgen we de zon nauwelijks te zien en de bewolking overheerst in het weerbeeld. Er zijn perioden met regen en de stevige noordwestenwind maakt het herfstplaatje compleet.

De temperatuur is iets hoger in vergelijking met zaterdag en komt uit op 16-17 graden. Dit is wel nog een paar graden lager dan normaal. Gemiddeld is het eind september 17-19 graden. Volgende week blijft het wisselvallig herfstweer met elke dag kans op buien. Ook de wind is vaak van de partij, maar het wordt wel iets minder fris. De temperatuur stijgt dagelijks naar 16-17 graden en dat is een normale temperatuur voor eind september en begin oktober. Goed weekend.