Categorieën

Weekend Weersverwachting 

Stromingspatroon wordt geblokkeerd, maar de wisselvalligheid blijft. Vanaf vrijdag krijgt het grootschalig stromingspatroon een geblokkeerd karakter. Doordat een hoogtetrog over het Noordzeegebied naar het zuiden uitzakt en zich in de ‘koude trog’ (500 hPa tijdelijk -30º) hoogtelaagjes afsnoeren, blijft het weerbeeld in onze omgeving voorlopig aanhoudend wisselvallig. Tot voorbij het weekeinde zijn de neerslagkansen groot (periodiek regen of buien) en de middagtemperaturen iets te laag voor de tijd van het jaar. De operationele uitvoer van het ECMWF blijft op zaterdag rond 12 graden steken.

Vrijdag schijnt in de ochtend af en toe de zon. In de middag overheerst de bewolking, maar het blijft wel op de meeste plaatsen droog. Alleen lokaal is er kans op een bui. De wind waait uit het zuidwesten en is matig. De temperatuur stijgt naar 14-15 graden. Ook zaterdag komt het tot buien. Tussen de buien door schijnt ook af en toe de zon. De wind waait uit het westen tot noordwesten en is matig van kracht. Het is vrij fris, want het wordt niet warmer dan 11-12 graden. Gebruikelijk is het in deze tijd van het jaar nog 15 graden.

Zondag blijft het ook niet droog met wederom grote buienkansen. Er is waarschijnlijk ook veel bewolking en de zon is dan ook tussen de buien door minder vaak te zien. Met maximaal 12-13 graden blijft het vrij fris. De wind komt uit het westen en is matig. Volgende week blijft het wisselvallig herfstweer met aanhoudend een grote kans op buien. Er zijn ook droge perioden met zonneschijn. De temperatuur blijft te laag voor de tijd van het jaar en stijgt dagelijks naar 13.0 graden. De nachten worden kouder met temperaturen van 5 tot 7 graden. Goed weekend.