Categorieën

Weekend Weersverwachting

Begin volgende week geen grote veranderingen. Daarna meer wind en stijgende regenkansen. Op vrijdag verandert er niet veel op de weerkaart. Tijdens het weekeinde komt er ten zuiden van Groenland echter een nieuwe hogedrukblokkade tot ontwikkeling. Een uitloper van het hoog handhaaft zich nog enkele dagen boven onze omgeving. Daardoor verandert er qua weer niet veel. Het is rustig oktoberweer met vrij veel wolkenvelden, maar in het weekeinde ook wat zon. Op zondag is er wel een iets grotere kans op een buitje. De middagtemperaturen komen op ongeveer 12 graden uit. Mocht het in het weekeinde ’s nachts wat meer opklaren, dan zijn in het binnenland minima dichtbij het vriespunt mogelijk.

Vrijdag wordt een droge dag. De hoeveelheid zon is onzeker. Met wat geluk schijnt de zon regelmatig, als het tegenzit is de zon maar weinig te zien. De middagtemperatuur komt met zon uit op 12-13 graden, maar als het bewolkt blijft komen de maxima een graad of twee lager uit. De wind is zwak of matig en waait nog steeds uit het noordoosten. In de nacht naar zaterdag daalt het kwik tot een graad of 3 en kan op grote schaal mist ontstaan.

Ook zaterdag wordt een droge dag met waarschijnlijk veel wolken, maar mogelijk ook zonnige perioden. In de ochtend kan het regionaal een tijd of een tijdje mistig zijn. Het wordt circa 11-12 graden en er is weinig wind uit westen. Zondag steekt een zwakke tot matige westenwind op. Het is wisselend bewolkt en er is kans op een enkele bui, maar op veel plaatsen blijft het zo goed als droog. Er is slechts af en toe zon. De middagtemperatuur komt uit op 12-13 graden. Ook maandag wordt nog een overwegend droge dag met veel wolken en 12-13 graden.

Volgende week neemt boven en ten westen van de Britse Eilanden de depressiedruk sterk toe. Bij ons komt dientengevolge een sterke zuidwestelijke stroming op gang. Fijn weekend.