Categorieën

Weekend Weersverwachting

Voorlopig (zeer) zacht weer in Holten. Medio volgende week is het vrij nat en met Kerst normale temperaturen. Aan de oostzijde van een nieuwe en omvangrijke Atlantische depressie wordt op vrijdag en tijdens het weekeinde aanhoudend (zeer) zachte lucht naar ons land getransporteerd. Met name zaterdag is het met maxima tot circa 12 graden bijzonder zacht. Het weerbeeld kenmerkt zich aanvankelijk door droog weer met af en toe zon. In de loop van het weekeinde naderen fronten onze omgeving en nemen de regenkansen toe. Vrijdag is het best aardig decemberweer met een mix van zon en sluierwolken. Wel blijft het de hele dag droog.

De maxima komen uit op 10-11 graden. De matige zuidenwind maakt het voor het gevoel een paar graden minder zacht. Zaterdag kan de zon vooral in de ochtend regionaal flink schijnen. In de middag neemt de bewolking vanuit het westen toe. Daarbij stijgt in de loop van de middag en in de avond de kans op regen. Met 12-13 graden is het nog wat zachter dan de voorgaande dagen. De wind is matig en komt uit het zuiden tot zuidoosten. Zondag zijn er wolkenvelden en is kans op wat regen. De zon laat zich nauwelijks zien, en bij een matige zuidwestenwind wordt het ongeveer 10.0 graden.

Tijdens de Kerstweek gaat het vaker en harder regenen. Storingen trekken namelijk via de Britse Eilanden naar het Noordzeegebied. Vooral van 22 t/m 24 december is het veelal regenachtig weer. Verder is het zacht: de operationele uitvoer van het ECMWF opteert voor circa 11 graden op 23 december. Met Kerst koelt het in polaire lucht af. De temperaturen schommelen dan waarschijnlijk rond normaal. Tijdens het Kerstweekeinde wordt, aan de achterzijde van een naar het Oostzeegebied trekkende storing, polaire lucht aangevoerd.

Dat gebeurt met een westelijke tot noordwestelijke stroming. De maxima komen dan uit op 5 tot 6 graden, de minima rond +1 graad. Als het ’s nachts langer opklaart is er kans op lichte vorst. Een paar winterse buien zijn in de laatste week van het jaar wel mogelijk. Blijf vooral gezond. Goed weekend.