Categorieën

Weekend Weersverwachting

Zaterdag flink frisser, ook vallen er enkele buien, mogelijk ook met hagel. Na het weekeinde tijdelijk zachter. De stroming is zuidwest. Een sturend laag bij IJsland trekt oostwaarts, waarna de stroming enkele dagen westelijk wordt. In de nacht van vrijdag op zaterdag passeert een koufront, zaterdag overdag gevolgd door een hoogtetrog. Een volgende hogedrukkern trekt ten zuiden van Nederland oostwaarts en er komt een nieuw sturend laag bij IJsland te liggen dat in de oper uitvoer naar het Noordzeegebied trekt. Hierdoor wordt de stroming weer zuidwestelijk. Er ontstaat een toenemende spreiding in de ligging van de langgolvige troggen en ruggen, ook neemt de amplitude van de lange golven toe. Begin april neemt de kans op een stroming tussen noordwest en noordoost toe.

Vrijdag krijgt de zon geregeld ruimte, maar er is ook bewolking aanwezig en er trekken enkele buien over. Het is zacht en de maximumtemperatuur komt uit op 14-15 graden. Ook staat er veel meer wind. De zuidwestenwind wordt in de loop van de dag matig tot vrij krachtig. Later in de middag en avond nemen de bewolking en de kans op regen toe. In de nacht naar zaterdag valt er wat regen of enkele buien. Zaterdag is de wind gedraaid naar het westen en deze blijft stevig doorblazen. Met de westenwind worden ook buien en koudere lucht naar ons land gevoerd. Bij buien is kans op hagel en een klap onweer.  Tijdens droge perioden is er ook ruimte voor de zon. De temperatuur komt uit op 8-9 graden, maar door de stevige wind is het voor het gevoel een paar graden kouder. Normaal is het eind maart 10-12 graden. Zondag weer zachter, wel is er veel bewolking aanwezig met slechts af en toe ruimte voor de zon. Er is kans op een bui.

De wind zoekt weer de zuidwestelijke hoek op, waardoor de temperatuur stijgt. Wel staat er een vrij krachtige wind dus. In de middag wordt het 13-14 graden. Volgende week laat de verwachting een licht wisselvallig weerbeeld zien. De zon schijnt geregeld en er zijn droge perioden, maar vooral in het binnenland kan ook een enkele bui voorkomen. De wind waait uit zuidelijke richting en voert zachte lucht aan, waardoor de temperatuur oploopt naar een lenteachtige 15-18 graden. Later in de week wordt het geleidelijk weer kouder, en lijkt het Paasweekeinde vrij fris te verlopen. Fijn weekend