Categorieën

Weekend Weersverwachting

Dankzij Scandinavisch hogedrukgebied is het tijdens het weekeinde droog en zijn er perioden met zon. De temperatuur loopt langzaam op. Het krachtige hogedrukgebied boven Scandinavië en de Noordzee drukt op vrijdag en tijdens het weekeinde een stempel op het weerbeeld. Dat betekent voor ons land droog weer en perioden met zon. De temperaturen lopen langzaam iets op. Op zaterdag en zondag kan het zo’n 13.0 graden worden. De nachten blijven nog: wel neemt de kans op vorst geleidelijk af. De wind waait uit het noordoosten en is meest matig van kracht. Vrijdag: schijnt de zon in de ochtend volop. In de middag krijgt de zon concurrentie van wolkenvelden, maar het blijft droog. De wind waait uit het noordoosten en is overwegend matig van kracht. De temperatuur stijgt naar circa 12.0 graden.

Zaterdag schijnt de zon flink. In de middag is ook bewolking zichtbaar, maar het blijft overal droog. Er waait een zwakke tot matige noorden- tot noordoostenwind. Na een nacht met vooral landinwaarts nog lichte vorst, stijgt de temperatuur overdag naar 12-13 graden. Zondag: start de dag met zon. Geleidelijk neemt de bewolking toe, maar regen wordt niet verwacht. Waaien doet het niet of nauwelijks en de temperatuur stijgt in de middag naar 12 tot 13 graden. Het is dan ook prima weer voor een wandeling of fietstocht. Maandag zijn er perioden met zon. Het blijft droog en ‘s middags is het rond 15.0 graden. De wind heeft een noordoostelijke voorkeur en is meest matig.

Dinsdag: Kleine kans op een bui. Er zit nog weinig ontwikkeling in de temperatuur. Het wordt 13 tot 14 graden. De wind waait veelal uit het noorden. Begin volgende week loopt de temperatuur nog wat verder op. Halverwege volgende week koelt het aan de oostflank van een nieuw hogedrukgebied weer af, maar zeker is dit nog niet zo het nu zich laat aan zien. Het hogedrukgebied boven de Atlantische Oceaan trekt vervolgens via de Britse Eilanden en Denemarken naar de Oostzee, ten westen van Litouwen. De weercomputer van het ECMWF laat een run zien voor 22 april met een maxima boven 15.0 graden, eerst maar eens zien of dat ook gebeurt. Fijn weekend.