Categorieën

Weekend Weersverwachting

In het weekeinde perioden met zon, droog en rustig lenteweer met relatief lage temperaturen. In de nachten koelt het af richting het vriespunt. Een hoog boven de Noorse Zee en de Noordzee verandert de eerste dagen weinig van plaats. Tegenhanger is een (hoogte)laag boven Noordoost-Europa. Bij ons voert een noordelijke, geleidelijk noordoostelijke stroming polaire lucht aan. Vrijdag: wordt een droge dag met regelmatig zon en vooral in de middag ook bewolking. Het is opnieuw koud voor eind april, maar met 11 graden. De noordenwind is minder nadrukkelijk aanwezig en is zwak tot matig.

Zaterdag: wordt het 11-12 graden als maximum. De zon zal zich nog wel regelmatig laten zien. Ook blijft het droog. De wind komt uit het noorden tot noordoosten en matig van kracht. Ook zondag is het droog met een mix van wolken en zon. Een matige noord(oost)wind voert nog altijd koude lucht aan en het wordt maximaal 11-12 graden. Dit is te laag voor de tijd van het jaar, normaal is 15.0 graden. Maandag: verandert er weinig. Na een frisse nacht met minima rond het vriespunt in het binnenland wordt het 13 tot 14 graden. Het blijft droog en er zijn zonnige perioden. De wind waait uit het oosten of noordoosten. Dinsdag: Frisse, maar mooie Koningsdag!

Met een zwakke tot matige noordoostenwind wordt wat minder koud lucht aangevoerd. De ochtend begint nog wel fris met lokaal een graadje vorst, maar overdag schijnt de zon geregeld en dan wordt het 14 of 15 graden. Daarbij blijft het droog. In de eerste helft van de volgende week krijgt het hoogtelaag boven Noordoost-Europa steeds meer een trog richting de Britse Eilanden en wordt het hoog naar de Atlantische Oceaan verdreven. De hoogtestroming wordt daardoor geleidelijk meer westelijk. In de tweede helft van volgende week zien we een afsnoering ten westen van Bretagne, waardoor de stroming zuidwest wordt. In de eerste dagen van mei zien we in de meeste oplossingen een meanderende westelijke stroming. Goed weekend.