Categorieën

Weekend Weersverwachting

Wisselvallig Hemelvaarsweekeinde: met name op zaterdag en zondag is de kans op buien vrij groot. Tijdens het Hemelvaartsweekeinde drukken kleinschalige randstoringen aanvankelijk een stempel op het weerbeeld; in de loop van het weekeinde neemt een zuidwestelijke (hoogte)stroming de taken van de ‘verstoringen’ over. Een en ander betekent een in grote lijnen wisselvallig weerbeeld. Vrijwel dagelijks is er kans op buien: met name vanaf zaterdag worden de neerslagkansen groter. Wat opvalt is, dat de dagelijkse gang (oplopende temperaturen etc) een belangrijke rol speelt bij de buiigheid. De neerslagkansen zijn namelijk groot tijdens de middag en begin van de avond. De  temperatuur komt op Hemelvaartsdag uit op 18.0 graden, daarna wordt het in polaire lucht 15 tot 16 graden.

Onder invloed van een via de Britse Eilanden en de Noordzee naar Scandinavië trekkende depressie verandert er tijdens de helft van volgende week weinig in het heersende weerbeeld. Donderdag, Hemelvaartsdag, is er een mix van zon en wolken, waarschijnlijk houden we het niet helemaal droog, er kan een enkele bui vallen. De wind komt uit het noordoosten en is matig. Het wordt 17-18 graden en dat zijn normale waarden voor de tijd van het jaar. Vrijdag: lijkt het weer op dat van Hemelvaartsdag. Wederom is wel kans op een bui. Met wat geluk blijft het op de meeste plaatsen droog. Het weerbeeld laat een mix van wolkenvelden en zonnige perioden zien. Met 16.0 graden is het een fractie minder zacht.

Dat komt omdat een matige noorden- tot noordwestenwind opsteekt. Zaterdag: kunnen enkele buien ontstaan, maar er zijn ook droge perioden met ruimte voor de zon. Bij buien is kans op hagel en een klap onweer. Het wordt ongeveer 15.0 graden. Er staat een matige wind uit het zuidwesten. Zondag: sluiten we het lange Hemelvaartsweekend af met buien. Dat kunnen felle plensbuien zijn met hagel en een klap onweer. De middagtemperatuur komt uit op 15.0 graden. Opnieuw staat er een matige wind uit het zuidwesten. De dagen daarna houdt het wisselvallige weer aan. Daarbij is dagelijks kans op buien en soms kan het ook stevig waaien. Het blijft vrij fris voor de tijd van het jaar met maxima van 15 tot 16.0 graden. Normaal is het halverwege mei 17-19 graden. Pas richting het einde van de maand neemt de kans op warmer weer toe. Goed Hemelvaartsdag weekend.