Categorieën

Weekend Weersverwachting

In grote lijnen aangenaam voorzomerweer. Zaterdag veroorzaakt een koufront regen en/of buien. Op vrijdag kan er een bui vallen en wordt het in de vochtige warme lucht 22 en 25 graden. Zaterdag lijkt een koufront in de vlakke luchtdrukverdeling boven ons land te gaan slepen. Volgens de operationele uitvoer van het ECMWF Engelse Weerdienst loopt dat proces uit op waarschijnlijk veel regen, maar dat is nog niet helemaal zeker, ook is er kans op onweer. Vanaf zondag bouwt het Azorenhoog een nieuwe uitloper boven ons land op. Het is dan weer, op een enkele bui na, droog met geregeld zon en middagtemperaturen omstreeks 22-23 graden. Mooi voorzomerweer dus.

Vrijdag: Start de dag mogelijk grijs met nevel en mist, maar al vrij snel zijn er flinke perioden met zon. In de middag komen enkele buien tot ontwikkeling met kans op onweer en lokaal weer kans op veel regenwater in korte tijd. Er waait niet meer dan een zwakke wind uit richtingen tussen west en noord. De temperatuur stijgt tot circa 25 of 26 graden. Zaterdag: Wordt een dag met veel bewolking en buien. Waarschijnlijk verloopt de dag in het oosten van het land natter. Vooral in het oosten is nog kans op onweer. Het wordt ongeveer 23.0 graden en er is af en toe zon, er waait een matige noordwestenwind. Zondag: Is nog kans op een lokale bui, maar op veel plaatsen blijft het waarschijnlijk droog.

Er is ook meer ruimte voor de zon dan zaterdag. De middagtemperatuur komt ongeveer uit op 21.0 graden. De wind is matig en waait uit het noorden tot noordwesten. De dagen daarna blijft het overwegend droog en is er dagelijks veel ruimte voor de zon. Het is juni, waardoor de sterkte van de zon dagelijks gemakkelijk zonkracht 7 bereikt. Zonder zonnebrandcrème kan je huid dan al in 10-25 minuten verbranden. De wind zit in de noordhoek en daardoor wordt het niet zo heet. Het kwik kan in de loop van de week gemakkelijk oplopen naar 25 graden. Goed weekend.