Categorieën

Weekend Weersverwachting

In het weekeinde iets minder warm. Daarna opnieuw zonnig en zomers warm. Later in de week kans op (onweers-)buien. Op vrijdag blijft het warm met vooral in het binnenland opnieuw zomerse maxima. In het weekeinde neemt de warmte de warmte iets af, maar het wordt nog wel ruimschoots boven de 20.0 graden. Dat het kwik iets inlevert heeft te maken met de overgang van het ene naar het andere hogedrukgebied. De aflossing van de wacht gaat gepaard met instromen van polaire lucht. Bovendien zijn er vooral op zaterdag meer wolken samenhangend met zwakke frontale uitlopers van depressies die via IJsland naar Noord-Scandinavië trekken.

Vrijdag in de morgen schijnt de zon. In de middag komen landinwaarts stapelwolken voor die de zon af en toe afschermen. De wind waait matig uit het westen tot zuidwesten en het wordt ongeveer 25 tot 26 graden. Zaterdag zit de wind in de noordwesthoek en dat betekent dat iets koelere lucht naar ons land wordt geblazen. Het is dan ook perfect weer om het in huis af te laten koelen. De middagtemperatuur komt uit op 21-22 graden. Het weerbeeld laat een mix van wolken en zon zien. In de ochtend kan het regionaal een tijdje grijs zijn met in het oosten misschien nog wat gespetter. ’s Middags komt de zon er vanaf het noordwesten vaker bij en wordt het overal droog.

De noordwestenwind is matig tot vrij krachtig. Zondag belooft een stuk zonniger te worden dan zaterdag. De zon schijnt op veel plaatsen uitbundig en de lucht kleurt mooi blauw. Met maximaal 23-25 graden is het opnieuw iets warmer. Omdat er weinig wind staat, voelt het zelfs een stuk warmer aan dan zaterdag. Na het weekend blijft het volop zomer. De temperatuur stijgt verder en komt op veel plaatsen tussen 25 en 29 graden uit. Mogelijk wordt het halverwege de week zelfs 30 graden. Wederom is er veel zonneschijn en blijft het droog. Vanaf donderdag neemt de kans op buien toe en wordt het waarschijnlijk een paar graden minder warm. Prettig weekend.