Categorieën

Weekend Weersverwachting

Later op zaterdag regen of buien en aanstaande maandag waarschijnlijk vrij warm. Op vrijdag is het rustig weer met af en toe zon, slechts een kleine buienkans en maximaal 23-24 graden. In het weekeinde bereikt, vanuit het westen, een hoogtelaag ons land. Daardoor zijn er zoals het zich nu laat aanzien, vooral op zaterdagmiddag en zaterdagavond buienkansen. Ook op zondag is er een buienkans. Het kwik loop op beide dagen op naar 22 tot 23 graden. Vrijdag: Start de dag mogelijk met mist. Elders schijnt de zon, ook in de grijze gebieden breekt vrij snel de zon door. In de loop van de ochtend komen weer stapelwolken tot ontwikkeling en in de middag is vooral landinwaarts weer kans op een bui. Geregeld schijnt ook de zon en er waait een zwakke tot matige westenwind.

De temperatuur verandert nauwelijks en stijgt naar 23 graden. Zaterdag: Is er vrij veel bewolking. De ochtend verloopt op veel plaatsen nog droog met nog wat zon, maar vanuit het zuiden neemt de buienkans toe. Zaterdagmiddag en -avond trekt een aantal buien over het land. Ook is er op kans op onweer. Voor de buien uit wordt het ongeveer 23.0 graden, er staat nauwelijks wind, waarschijnlijk een zwakke wind die uit het zuiden komt. Op zondag is ook een bui mogelijk, maar waarschijnlijk zijn de buien minder in aantal en intensiteit dan zaterdag. Af en toe schijnt de zon en het wordt 22-23 graden.

De matige wind komt uit het zuidwesten. Aan de voorzijde van een zich wat meer profilerende Atlantische storing kan de tempereratuur maandag op circa 25 graden uitkomen. Op dinsdag en woensdag bepaalt de depressie het weerbeeld en nemen de buienkansen waarschijnlijk sterk toe. Pas vanaf donderdag neemt de kans op een grotendeels droog weertype toe en daarbij kan de middagtemperatuur ook iets oplopen. Prettig weekend.