Categorieën

Weekend Weersverwachting

Volgende week geregeld zon, ook wolkenvelden en gematigd warm. Vrijdag knapt het weer flink op. Dankzij zich tot 1032 hpa versterkend hogedrukgebied. Met name in het weekeinde en begin volgende week is het niet alleen droog, maar ook zijn er perioden met zon en schuift het kwik door naar zomerse waarden. Op zondag en maandag kan het zo’n 25.0 graden worden. Een hogedrukgebied boven de Britse Eilanden (voormalig uitloper van het Azorenhoog) trekt langzaam oostwaarts en zal in de loop van volgende week West- en Centraal Europa bereiken en het weer domineren. Vrijdag is het bijzonder natte weer voorbij. Er kan nog een enkele bui voorkomen, maar geleidelijk wordt het overal droog. De zon schijnt geregeld maar er zijn ook stapelwolken.

Met 22 à 23 graden in het binnenland is het heel aangenaam zomerweer. De lucht is een stuk minder vochtig dan de dagen ervoor en dat betekent dat het niet meer zo benauwd aanvoelt. Met een matige noorden tot noordwestenwind is het ideaal weer om nog even lekker wat koele lucht je huis in te blazen. Zaterdag belooft een prachtige zomerdag te worden met flink wat zonneschijn en stapelwolken. Het blijft droog en de temperatuur loopt op naar 23-24 graden. Let op als je gaat zonnen, want de zonkracht is met ruim 7 erg hoog. Een lichte huid kan in 10 tot 25 minuten verbranden.

Zondag krijgen we nog zo’n mooie zomerdag. Wederom is er veel zon en er ontstaan enkele stapelwolken. Wel verloopt de dag droog. Het wordt 23-24 graden. Een matige noorden- tot noordwestenwind geeft enige verkoeling. Daardoor is het net te fris om te bakken op het strand, maar uit de wind voelt het alsnog behoorlijk warm aan. De dagen daarna is het iets minder zonnig dan in het weekend en dat komt doordat af en toe wolkenvelden vanaf de Noordzee over ons land trekken. Toch is de zon nog regelmatig te zien en met temperaturen tussen 23 en 25 graden is het heel aangenaam. In de loop van de week wordt het mogelijk weer iets warmer. De kans op regen is voorlopig klein. Goed weekend.