Categorieën

Weekend Weersverwachting

Vrijdag t/m zondag fraai najaarsweer. Wel kans op mist. Daarna ietsje wisselvalliger en lagere temperaturen.
Vrijdag t/m zondag bepaalt een uitloper van een krachtig Russisch Hogedrukgebied het weerbeeld. Dankzij het hogedrukgebied is het rustig en droog weer en met name vrijdag/zaterdag zijn er flinke perioden met zon. De middagtemperaturen komen op 17-18 graden uit.

Vrijdag: Kan het vroeg in de ochtend en morgen mistig of nog nevelig zijn, maar al snel komt de zon tevoorschijn en het belooft een rustige en vrij zonnige dag te worden. De temperatuur stijgt in de middag naar circa 18.0 graden. De wind is zwak tot matig uit een meest zuidoostelijke richting. Omdat het nauwelijks waait, is het voor het gevoel een zeer aangename najaarsdag. In de nacht naar zaterdag is landinwaarts weer kans op mist. De temperatuur daalt naar 6.0 graden

Ook zaterdag staat flink zonnig en droog najaarsweer op het programma. In de vroege ochtend is het nog wel behoorlijk fris met temperaturen rond 7.0 graden en kan het plaatselijk weer mistig of nevelig zijn, maar in de loop van de morgen komt de zon tevoorschijn. De temperatuur stijgt vervolgens naar 16 tot 17 graden. De oostenwind speelt geen grote rol van betekenis en dat maakt het voor het gevoel aangenaam buiten. De nacht naar zondag verloopt waarschijnlijk koud met in het oosten van het land temperaturen van slechts een graad boven het vriespunt. Aan de grond kan het licht vriezen. Zondag schijnt de zon, maar in de middag neemt de bewolking wel toe. De temperatuur loopt op naar waarden omstreeks 16.0 graden.

Na het weekeinde bevindt het hogedrukzwaartepunt zich boven en/of ten zuidwesten van de Britse Eilanden. Ondertussen lagedruk boven Noord-Europa. Voor ons land betekend deze ontwikkeling een noordwestelijke stroming waarmee minder zachte lucht wordt aangevoerd. De operationele uitvoer van het ECMWF Engelse weerdienst zakt de maxima tussen 13 en 14 graden. Verder kunnen enkele zwakke storingen wat regen of een bui veroorzaken. De nachten worden minder koud en de kans op mist verdwijnt, en er staat ook weer wat meer wind. Goed weekend.