Categorieën

Weekend Weersverwachting

Zondag kans op wat regen. Na het weekeinde nog iets lagere temperaturen. Op de langere termijn kans op (winterse) neerslag. Een hogedrukgebied boven Bretagne zorgt voor een westelijke stroming. Het hogedrukgebied trekt langzaam oostwaarts en ligt in het weekend boven Noord-Frankrijk waar het langzaam verdwijnt. In het weekend komt er een ander, krachtiger hogedrukgebied ten noordwesten van Ierland te liggen. Op zondag passeert een koufront en komt er een noordelijke stroming op gang. Aan het begin van volgende week zakt een lagedrukgebied vanaf de Noordpool af naar Scandinavië waardoor bij ons de stroming weer westelijk wordt.

Drukstijgingen boven Groenland zorgen vanaf halverwege volgende week volgens de operationele run voor een nieuw transport van koude lucht vanuit de poolstreken naar onze omgeving. Vrijdag belooft op veel plaatsen een grijze dag te worden en daarbij kan het hier en daar een beetje spetteren. Het wordt een zachte dag met 12 tot lokaal 13 graden, maar ondanks die hoge temperaturen komt je winterjas alsnog goed van pas. Er staat namelijk een matige tot vrij krachtige westenwind. Zaterdag is het weerbeeld vergelijkbaar met vrijdag. Wederom kun je rekenen op een grijze dag en daarbij vallen af en toe spetters uit het wolkendek. Echt nat word je daar niet van en je paraplu kun je dus gewoon thuislaten. Met maximaal 12-13 graden is het prima weer om te sporten.

Zondag wordt een dag met veel bewolking, en af en toe wat regen. Waarschijnlijk valt de meeste regen in de ochtend. Het wordt maximaal 10 graden. In de loop van de middag steekt er matige een noordenwind op en zet de temperatuur een daling in. Ook kan ’s middags misschien de nog zon doorbreken.

Vanaf maandag komen we in flink koudere lucht terecht. De wind draait naar het noordoosten. Het is dan overwegend droog, redelijk rustig en er is flink wat zon. Overdag komen de temperaturen op maandag nog aan een graad of 7, dinsdag wordt het op veel plaatsen niet meer dan 6 graden. Ook de nachten worden dan weer flink kouder; het kan op grote schaal wat gaan vriezen. In de tweede helft van de week blijft het koud, en daarbij wordt het wisselvalliger. Er zijn voorzichtige signalen voor de eerste winterse neerslag van het seizoen. Prettige weekend.