Categorieën

Weekend Weersverwachting: mooi weer op komst!

Fraaie slotfase van mei: kwik naar rond 20.0 graden. Vanaf vrijdag 28 mei zien we een blokkade ontstaan boven West-Europa, met het zwaartepunt van de (rug van) hogedruk boven of net ten noordwesten van ons land. De van oorsprong polaire luchtsoort zal geleidelijk opwarmen (transformeren) tot een wat warmere en drogere luchtsoort. Lagedrukgebieden lijken zich daarna vooral tot Noord-Europa en Centraal-Europa te gaan beperken waardoor de stabiele en droge perioden zullen gaan overheersen. Deze ontwikkeling staat garant voor een duidelijke weersverbetering.

Vrijdag start de dag op veel plaatsen grijs met nevel en mist. De grijzigheid verdwijnt in de loop van de ochtend en dan volgt een fraaie lentedag met geregeld zonneschijn. Wel is vrij veel hoge bewolking aanwezig en soms gaat de zon een tijdje schuil. In de loop van de middag breekt weer vaker de zon door. De neerslagkansen zijn klein. De temperatuur stijgt naar 18.0 graden. Er staat nauwelijks wind en in combinatie met het vrij zonnige en warme weer, voelt het een stuk warmer aan dan we van de afgelopen tijd gewend zijn. Je jas kan ’s middags dan ook prima uit.

Zaterdag: Zijn er flinke perioden met zon. Vooral in het binnenland komen stapelwolken tot ontwikkeling. Er waait een matige noordoostenwind en het wordt 18 tot 19 graden. Dat is heel gebruikelijk voor de laatste dagen van mei. Zondag: Schijnt de zon flink en is het droog. Er waait een zwakke tot matige noorden- tot noordoostenwind en het wordt op veruit de meeste plaatsen 20 tot 21 graden. Al met al is het heerlijk weer om buiten te zijn en bijvoorbeeld een terrasje te pakken, of om een lekkere wandeling of fietstocht te maken. Wel is het oppassen voor de hoge zonkracht. Met zonkracht 7 kan een lichte huid al in 10-20 minuten verbranden, dus zonnebrand is zeker aan te raden dit weekend.

Ook maandag krijgt de zon flink wat ruimte om te schijnen. Daarbij loopt de temperatuur in de middag wederom op naar 21 tot 22 graden, bij een matige noordoostenwind. Dinsdag: Wederom is het op veel plaatsen een warme dag met 22 tot 23 graden. De zon laat zich geregeld zien en van regen komt het niet. Rest van de week laat het weerbeeld vrij veel zon zien. De temperatuur stijgt dagelijks naar waarden tussen 23 en 25 graden.

 

Fijn weekend.