Categorieën

Weekendweer

Van vrijdag tot en met  zondag blijft het boven en nabij de Britse Eilanden rondtollende (hoogte)laag bepalend voor het weerbeeld. Daardoor is het overwegend licht wisselvallig weer. De maxima komen rond normaal uit, maar vrijdag is het enkele graden warmer. Na het weekeinde wordt het dankzij toenemende invloed van hogedruk droger, zonniger en warmer. Op woensdag 19 juni zijn zomerse maxima mogelijk. Vrijdag blaast de zuidooostenwind warme lucht naar ons land. In het oosten en zuidoosten wordt het regionaal zomers warm met 25-26 graden. Er is een afwisseling van flinke zonnige perioden en enkele stapelwolken. Ook trekken enkele dunne sluierwolken over het land. Het blijft aanvankelijk droog. In de loop van de middag bereiken dikkere sluierwolken het zuiden en deze breiden zich in de avond noordwaarts uit. Bovendien neemt de kans op een enkele onweersbui in de avond en nacht toe.

Zaterdag bevinden we ons op de grens van warme en koele lucht en daardoor is kans op onweersbuien. Het wordt 21-22 graden, maar door de hoge luchtvochtigheid is het voor het gevoel broeierig warm. Het weerbeeld bestaat uit zonnige perioden en wolkenvelden. De wind is matig en komt uit het westen. Zondag is het prima zomerweer met zon, stapelwolken en kans op een enkele bui. De zuidwestenwind blaast schone en koelere lucht over ons land. Het wordt 22-23 graden. Dit zijn vrij normale temperaturen voor de tijd van het jaar.

Na het weekend is het tijdelijk droog met zonnige perioden en weet warme lucht ons land opnieuw te bereiken. Dinsdag en kan het regionaal 25 graden worden en woensdag zelfs 28. In de tweede helft van de week wordt het alweer koeler met 23.0 graden en kans op buien. Op de lange termijn houdt het wisselende weerbeeld met een aantal zeer warme dagen, gevolgd door koele dagen met kans op buien aan. Goed Weekend.

Weerman; Freddie Paalman